Bewegwijzering binnenstad deze zomer vervangen

3

leidsepaalDe komende tijd worden in Leiden alle verkeersborden vervangen. Van snelweg tot historisch centrum komt er nieuwe bebording. Eerder trok de gemeente al 1,2 miljoen euro uit voor de nieuwe bewegwijzering, maar begin deze maand moest wethouder Strijk de raad slecht nieuws brengen. Door problemen met de (enige) leverancier valt het duurder uit en wordt ook de planning niet gehaald.

Gisteravond kwam Strijk met een update. De bebording in de binnenstad, bedoeld voor voetgangers, wordt op 11 augustus vervangen. De overige borden komen later. Daarover is Strijk nog in gesprek met de Nationale Bewegwijzeringsdienst dat het alleenrecht heeft op het uitvoeren van de bewegwijzeringstaken sinds de ANWB dat contract aan hen verloor.

 

Chris de Waard sprak over de nieuwe borden met wethouder Robert Strijk (verkeer).

 

Delen

3 reacties

 1. Carla Schlagwein

  En de stichting hulp in nood die mensen helpt, kan verrekken, toeristen zijn belangrijker natuurlijk, de elite moet meeer eten, groter wonen, weg bij de armoedzaaiers

 2. Frits2016 op

  ’t Kost een paar belastingcenten maar dan heeft Strijkmans ook wat en die, beste Carla, heeft veel liever jonge rugzaktoeristen dan arme en hulpbehoevende Leidenaren. Je zou toeristen ook op een andere manier kunnen aantrekken, bijvoorbeeld door meer aandacht voor de mooie historische binnenstad, minder schreeuwende commercie, minder lawaai en beschaafdere verkeersdeelnemers, om enkele dingen te noemen. Maar hoe leg je dat zo’n wethoudertje uit?

 3. Buitengewoon lachwekkend deze kosten. Heb destijds al gemeld dat de nieuwe bordjes onvolledig, soms zelfs onjuist waren. De Leidse Loper is destijds met veel bombarie gelanceerd.

  Nu zijn ze ‘al’ aan vervanging toe. Er wordt haast achteloos met geld gesmeten: €.1.2 miljoen volstaat niet, er moet nog meer bij! Waar gaat het nog over? Sorry, maar hier wordt de burger toch wel moe van.
  De gemeente laat zich weer van haar incapabele kant zien. De burger windt zich even op, politici zijn zogenaamd even geschrokken, maar binnen enkele dagen zijn de rimpelingen weer weggetrokken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline