Verkeershinder op de Plesmanlaan wegens omzetting

In verband met de bouw van de ongelijkvloerse kruising op de Plesmanlaan, wordt het verkeer van vrijdag 20.00 uur tot maandag 6.00 uur omgeleid. “Door de omzetting zijn niet alle rijrichtingen beschikbaar en kan er ernstige verkeershinder ontstaan”, meldt de gemeente Leiden.

Op de kruispunten in het projectgebied worden de verkeerslichten uitgeschakeld en zorgen verkeersregelaars voor de doorstroming van het verkeer. Dit kan tijdens drukke momenten voor oponthoud zorgen. Ook zorgt de omzetting voor problemen bij de bushaltes die zich op en rondom de Plesmanlaan bevinden. De bushaltes Holiday Inn en Rhijnhof aan de Haagse Schouwweg zijn gedurende het weekend afgesloten. Er wordt wel een tijdelijke halte gerealiseerd ter hoogte van restaurant Het Haagsche Schouw.

Aanstaande maandag worden de tijdelijke wegen van bouwfase 2 het project ‘Ontsluiting Bio Science Park/Plesmanlaan’in gebruik genomen. Omdat automobilisten eerst nog aan de nieuwe situatie moeten wennen, kan de doorstroming van het verkeer ook tijdens deze eerste dagen nog wat minder vlot zijn.

Meer informatie over de omzetting van de Plesmanlaan en alternatieve routes vind je op de website van de gemeente Leiden.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline