Verschoor stapt op als wethouder in Wassenaar

6

Sabine Verschoor is per direct opgestapt als wethouder van financiën en economie in Wassenaar. Het Leidse oud D66-raadslid werd bijna twee jaar geleden geïnstalleerd. Als reden geeft Verschoor aan dat ze de slechte onderlinge verhoudingen binnen de Wassenaarse politiek zat is. Ze hoeft door die stap overigens niet te  verhuizen. Ze is altijd in Leiden blijven wonen.

Verschoor schrijft in haar afscheidsbrief aan de Wassenaarse gemeenteraad: “Ik geloof in een open en transparante bestuursstijl, de ambitie om gezamenlijk problemen op te lossen en te werken aan een mooier en beter Wassenaar. Met deze intentie ben ik ook in 2014 begonnen. In de loop van de tijd heb ik in toenemende mate moeite gekregen met de bestuurscultuur in Wassenaar. Ik ervaar onderhuidse spanningen in de gemeenteraad die de sfeer en de besluitvorming niet ten goede komen. Discussies zijn vaak op de persoon, wantrouwend en te weinig inhoudelijk constructief.”

Verschoor stelt verder dat de dominante bestuurscultuur in Wassenaar primair gericht is op het handhaven van het bestaande en het beschermen van gevestigde belangen. “Daardoor komt er te weinig tot stand en krijgen nieuwe initiatieven geen kans. Het is mij onvoldoende gelukt om deze bestuurscultuur te veranderen. Ik kan in deze situatie niet langer functioneren zonder mijzelf of mijn principes geweld aan te doen. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn functie neer te leggen.”

Verschoor’s oud-collega’s in het college van Wassenaar tonen begrip voor het besluit dat ze als moedig kwalificeren. “Eén van de redenen die zij hiervoor aangeeft, is dat zij onvoldoende politieke steun heeft ondervonden voor haar nieuwe initiatieven. Naar het oordeel van Sabine Verschoor wordt daarmee een goed functioneren belemmerd. Het is moedig van de wethouder om het belang van het dorp voorop te stellen en af te treden.”

 

 

Delen

6 reacties

 1. Verschoor’s politieke ambities in de gemeenteraad van Leiden liepen spaak na de verkiezingen in 2014. De D66 haantjes met haagse carriereperspectieven Strijk en De Wit stonden in de weg. De een als voormalige douchecabine directeur/ centrummanager en de ander als ambitieuze onderwijsassistent. De lichtgewichten hunkeren onder Alexander naar de macht binnen 66. Sabine piste naast het potje en ging naar Wassenaar. Vreemd overigens dat een niet ingezetene van Wassenaar toch wethouder daar kan worden!?
  De politiek in Wassenaar wordt nog steeds overheerst door de gevestigde orde partijen als VVD en CDA. Verwacht niet dat je daar enig cultuurverandering in brengt. Deze neoliberale, confessionele partijen maken voorlopig nog de dienst in dit land uit. En verzieken tot het bot de bestuurscultuur met megalomane projecten, elitaire machtswellust en gluiperige corruptie. We zullen zien wat na de vreselijke Rutte II in 2017 en de gemeenteraad verkiezingen in 2018 boven komt drijven. Met de opkomst van de PVV in NL, FN in Frankrijk, Trump in de V.S. en AfD in DL geeft het europese electoraat wel een duidelijk signaal.
  Inderdaad moedige stap van Verschoor om uit zo’n bedorven cultuur te stappen. In deze mooie stad Leiden is het helaas niet anders.

 2. Joop J.Gijsman op

  Ik zie toch zo gauw niet iemand die het beter doet dan Rutte, Alexander/D66 zeker niet, komt nooit iets positiefs uit roept altijd maar “Het is driekeer niks en ze doen het allemaal verkeerd”.

 3. Dat is zeker waar, Joop J. Gijsman. Niemand kan beter en langduriger grijnzen dan Mark Rutte de Lege, man zonder moraal en principes. Ik verdenk Rutte trouwens van vals spel: hij gebruikt waarschijnlijk een verboden grijnsmiddel ter versterking van zijn lachspieren.

  • Ja, daar zegt u zo wat. Zal ze het foute voorbeeld van haar Grote Voorman Alexander P. volgen? Die vertrok immers ook vrijwillig als wethouder (maar uit Leiden) en liet zijn inkomen als burgemeestertje van Wageningen door de gemeente Leiden aanvullen tot zijn voormalige Leidse wethoudersinkomen. Of dat van haar voormalige partijgenote ex-kamerlid Wassila Hachchi, het kamerlid opstapte om voor Hillary Clinton op kosten van de Nederlandse belastingbetalers te gaan folderen?

 4. Campagne voeren voor Killary Clinton door een Draaikont66’er? De Clinton dynastie bestaat naast verkoop van merksigaren made by Lewinski uit steun aan het misdadige US militair industrieel complex en zakenbanken als JP Morgan en Goldman Sachs. De campagnekas zit al voor honderden miljoenen smeergeld vol. Killary and Willy Clinton zijn democratische wolven in neocon schaapskleren. Het neoliberale en US vazal CoRupte II is gelukkig een aflopende zaak. Misschien dat Verschoor haar ambities uit 2012 om kamerlid te worden weer van stal haalt. En dan is een zakcentje in de vorm van wat wachtgeld handig om dit succesvol te maken. De charletan Alexander en zijn carrieregeile lichtgewichten in Leiden zullen haar geen strobreed in de weg leggen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline