Spar Zeldenrust gebruikt app met aanbiedingen tegen verspilling

Spar Zeldenrust is als eerste supermarkt in de regio Leiden sinds maandag te vinden op de applicatie ‘Afgeprijsd’. In de app plaatsen de deelnemende supermarkten de producten met een 35 procent korting sticker, die geplaatst wordt op producten die bijna over de houdbaarheidsdatum zijn. De organisatie achter de applicatie hoopt op deze manier een mindering te krijgen in de bergen afval die supermarkten jaarlijks weggooien. De applicatie is geproduceerd door de organisatie NoFoodWasted.


Maaike Lek sprak met Henk Zeldenrust, eigenaar van Spar Zeldenrust. 

De Nederlandse supermarkten alleen al zijn verantwoordelijk voor 400 miljoen euro aan weggegooide levensmiddelen. Spar Zeldenrust merkt zelf ook dat er een groot deel van de producten moet worden weggegooid. “Aan verkoopwaarde van producten gooien we rond de 800 à 900 euro weg,” vertelt Henk Zeldenrust, eigenaar van Spar Zeldenrust gevestigd in de wijk Meerburg. “Dat doet me ook altijd pijn.”
Screenshot_2016-04-20-17-48-07

Afgeprijsd

Wanneer de applicatie geopend wordt er een overzicht van de deelnemende supermarkten gegeven. Als de supermarkt naar keuze is geselecteerd kan er de keuze gemaakt worden of de gebruiker meldingen wil krijgen van de afprijzingen. Als er op het tabblad ‘Aanbiedingen’ wordt geklikt verschijnt er een overzicht van alle producten met 35 procent korting.

“We hopen dat mensen met de applicatie gaan kijken van ‘wat kan ik eten vanavond’ om zodoende de berg afval een stuk kleiner te maken”, aldus Henk Zeldenrust.

De applicatie ‘Afgeprijsd’ is te downloaden in de Google Play Store en de Apple Store.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline