Da Vinci College en de Thermiek grote winnaars tijdens de Willie Wortel Wedstrijd

In Museum Boerhaave vond gisteren de finale van de 9e editie van de Willie Wortel Wedstrijd plaats. Jonge uitvinders afkomstig van verschillende scholen uit Leiden en de regio presenteerden hun uitvindingen voor het publiek en de juryleden. In totaal werden er vier verschillende prijzen uitgereikt aan vier uitvindingen.

De Willie Wortel Wedstrijd is een uitvinderswedstrijd voor leerlingen van de eerste en tweede klas van de middelbare school. De leerlingen bedenken en ontwerpen een uitvinding en sturen deze op. Technolab selecteert vervolgens de beste ideeën. De bedenkers van deze uitvindingen gaan door naar de halve finale waarin zij hun idee verder uitwerken in een filmpje. Op deze manier kan er nagedacht worden over werking, materiaal, vorm en doelgroep. Elk groepje finalisten wordt gekoppeld aan een bouwer die hen gaat helpen met het bouwen van een prototype.

Mythylschool de Thermiek

De Willie Prijs werd gewonnen door Mythylschool de Thermiek. De leerlingen ontwierpen de Verstelbare Duikplank, een duikplank die op verschillende hoogtes kan worden ingesteld. Het prototype werd samen met de Haagse Hogeschool geproduceerd.

De Publieksprijs is gewonnen door het tweede team van Mythylschool de Thermiek. Het tweetal bedacht de Safe Vuurwerk Aansteker. Samen met Edunica produceerden de leerlingen de veilige aansteker.

 

Da Vinci College

Het Lampje is gewonnen door de Schoenen Oplader. Leerlingen van het Da Vinci College bedachten een paar schoenen die je telefoon oplaadt tijdens het wandelen. Het prototype van de Schoenen Oplader ontwikkelde de leerlingen met Wansink.

Willie Wortel Wedstrijd-kanjer is gewonnen door het Anti natte konten nankje. Het tweede team van het Da Vinci College ontwierp een bank waarbij de latjes van de bank omgedraaid kunnen worden. Op die manier hoef je niet op een natte bank te zitten. Het prototype van het Anti natte konten bankje is geproduceerd samen met ROC Leiden.

De uitvindingen van de deelnemers van de Willie Wortel Wedstrijd 2016 zijn de komende tijd te vinden in het Stadhuis. Waar zij tentoon worden gesteld.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline