Brug naar Oegstgeester wijk Poelgeest zes ton duurder

4

Leiden en Oegstgeest hebben definitieve afspraken gemaakt over de bouw van een tweede brug ter ontsluiting van de wijk Poelgeest en het Trekvaartplein. Over de brug die de wijk via de Oegstgeesterweg moet ontsluiten wordt al vele jaren gesproken. Jaren geleden maakten Leiden en de buurgemeente al afspraken over de kosten, maar inmiddels zijn de wensen gewijzigd en is er extra geld nodig.

Chris de waard sprak over de nieuwe brug tussen Leiden en Oegstgeest met de Leidse wethouder Robert Strijk.

De brug over de Haarlemmertrekvaart met bijbehorende wegen wordt nu gecombineerd met een een fietsverbinding tussen Leiden en Teylingen. Om dat mogelijk te maken, moet de brug breder worden en ook hoger. Zodat er een fietspad onderdoor gemaakt kan worden. Extra kosten: Naar verwachting zo’n vijf à zes ton”, zegt wethouder Strijk. Daarvan neemt de gemeente Oegstgeest een ton voor haar rekening, Leiden een half miljoen. Dat bedrag kan voor Leiden lager uitvallen als Holland Rijnland bereid is om ook een bijdrage te leveren vanuit het Regionaal Investeringsfonds (RIF).

Delen

4 reacties

  1. Afspraken? Ze zijn er al bezig. Naar het Trekvaartplein ligt alleen een fietsbrug, maar daar zijn de paaltjes ook alweer weggehaald, Die brug was een jaar geleden niet eens geschikt verklaard voor autoverkeer.

  2. Syliva Boxelaar, wat heeft ene Lex Boxelaar hiermee te maken? Kunt u dit uitleggen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline