Kunst in Leidse fietstunnels

3

Meerdere fietstunnels in Leiden worden verrijkt met kunst. Afgelopen maandag  is kunstenares Judith van der Meer begonnen met het aanbrengen van een muurschildering in de Ridderspoortunnel in de Merenwijk. Ook het viaduct aan het begin van de Plesmanlaan staat op de planning voor een eigen kunstwerk. Dit wordt in de zomer gerealiseerd.

Beide fietstunnels maken onderdeel uit van de recreatieve fietsroutes naar de Leidse Ommelanden. Samen met omliggende gemeentes werkt Leiden aan de realisatie van acht thematische fietsroutes die de stad verbinden met de buitengebieden rondom Leiden. De Ridderspoortunnel is onderdeel van de Boterhuisroute die vanuit het centrum door de Merenwijk naar de Boterhuispolder loopt. Het Plesmanviaduct verbindt Leiden met Katwijk via de Zeeroute.

 

Delen

3 reacties

  1. Geraldine Bey op

    Kunnen deze kunstenaars deze mooie Kunst dan ook in het morskwartier doen?…..inplaats van de twee fietstunnels die nu vol gespoten zijn met teksten en namen,door de gemeente toe Leiden toe gestaan .Of denkt de gemeente ….het is het morskwartier maar….bewoners van deze wijk zijn er dan ook echt niet blij mee!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline