Kranslegging tijdens herdenking professor Telders

Professor Benjamin Marius Telders werd gisteren herdacht. Professor Telders was eerst student rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden en later hoogleraar volkenrecht aan de universiteit.

Zijn verzet tegen het ontslag van Joodse ambtenaren aan de universiteit heeft er toe geleid dat hij op 18 december 1940 is opgepakt door de Duitse bezetter. Hij is aan tyfus overleden op 6 april 1944 in concentratiekamp Bergen-Belsen. In 1946 is aan hem postuum het Verzetskruis toegekend

Om 12.00 uur kwam een groep mensen bijeen om Professor Telders te herdenken. Er werd gesproken door Dhr. Huttinga en Mvr. De Bruine. De herdenking werd na een wandeling vervolgt bij Rapenburg 45, ook wel het Telders-huis genoemd.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline