Leiden en Oegstgeest onderzoeken ondernemersklimaat

3

Vanaf deze week ontvangen ondernemers in Leiden en Oegstgeest een uitnodiging van hun wethouder economie om mee te doen aan een enquête over het vestigingsklimaat in de gemeente en de dienstverlening door hun gemeente. De bedoeling van het onderzoek is om er achter te komen hoe het ondernemersklimaat nu is en waar mogelijkheden liggen om het verder te verbeteren.

De betrokken wethouders, Wendelien Tönjann (Oegstgeest) en Robert Strijk (Leiden), vinden ondernemerschap in hun gemeenten belangrijk en willen daarom van de ondernemers zelf horen hoe (on)tevreden ze zijn.

Het onderzoek wordt gedaan door bureau Ecorys dat dit ook in andere gemeenten doet. Daardoor kunnen de resultaten vervolgens makkelijk naast die van vergelijkbare gemeenten worden gehouden. De meting wordt iedere twee jaar herhaald. De enquête vindt plaats in april en de uitslag is eind mei bekend.

Delen

3 reacties

 1. Uit bronnen in de buurt van mag-u-raden is inmiddels bekend geworden dat de mogelijkheden voor snelle verbindingen met brievenbussen in Panama, de Maagdeneilanden en Amsterdam Zuidoost worden onderzocht. Dat is heel goed voor de economie, zo zei een woordvoerder van een wethouder.

 2. Sjaak Veringa op

  Je kan als ondernemer het beste een stichting als rechtsvorm kiezen en dan het werk laten doen door
  vrijwilligers dit is geheel legaal.
  Zie de Leidse rederij.

  • Misschien heeft de gemeente Leiden nog enkele dwangarbeiders met behoud van uitkering in de aanbieding. Ik weet echter niet precies wat u bedoelt. Kan het wat duidelijker?
   Heeft die “Leidse rederij” wellicht een postadres in Panama?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline