‘De Ziel van Leiden’ verdiept zich in de Leidse ambacht

2

‘De Ziel van Leiden’ verdiept zich op woensdag 6 april in de Leidse markt en nijverheid tijdens een bijeenkomst in Museum De Lakenhal. Van 14.30 tot 17.00 uur is iedereen welkom die iets over de Leidse markt en nijverheid kan en wil vertellen of wil luisteren naar de verhalen van de marktmeester, een brouwer van een Leids biertje of naar de conservator van De Lakenhal.

“De Ziel van Leiden” is de zoektocht naar het verhaal van Leiden, door, voor en van Leidenaren. Een samenwerking van de Leidse inwoners, ondernemers, media en Stadslab Leiden over dat wat Leiden zo uniek maakt. De Leidse markt en nijverheid is het tweede onderwerp van een stuk of zeven onderwerpen dat de voedingsbodem moeten worden voor een stripboek dat in het voorjaar van 2017 verschijnt.

Leidse ambacht
De typische Leidse ambachten die met de lakenindustrie te maken hadden en markten zijn onderdeel van de Leidse cultuur, architectuur, taal en nog veel meer. In de 21e eeuw worden oude ambachten weer nieuw leven in geblazen, ontstaan er nieuwe ‘ambachten’ en gaan de markten met hun tijd mee.

Voor de afwezigen wordt de sessie opgenomen. Op zondag 10 april kan er tussen 10.00 en 12.00 uur bij Sleutelstad FM geluisterd worden naar de radio uitzending van ‘De Ziel van Leiden’.

Delen

2 reacties

  1. Joop J.Gijsman op

    Ik heb helaas een andere afspraak maar als verre nazaat van wevers, verwers, spinners en vollers die begin 17e eeuw uit Vlaanderen naar het Leidse trokken wel geïnteresseerd. Volgende keer beter.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline