Horeca vreest nieuwe terrasregels gemeente

5

De Leidse horeca maakt zich zorgen over de welstandsregels die de gemeente wil vaststellen voor bouwwerken op terrassen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om schotten aan de zijkant van een terras, grote min of meer vaste parasols en zonneschermen. De gemeente wil in principe losse schotten die de ondernemers ’s avonds binnen zetten in plaats van vaste bouwwerken. Daar waar vaste beschotting staat of komt moet eigenlijk een bouwvergunning worden afgegeven. De horeca vreest voor nieuwe eisen die daar dan aan worden gesteld kunnen worden met daaraan gepaard hoge kosten.

Chris de Waard sprak met voorzitter Maarten Collée van de Leidse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland.

Ook het verbod op zonneschermen doet pijn. Volgens burgemeester Lenferink mogen die wel degelijk, maar Collee weerspreekt dat: “De gemeente heeft het over markiezen, maar die zijn 1.20 meter. Daar past maar één tafeltje onder. Dat is toch écht iets anders dan een zonnescherm. Ook is er in de nieuwe welstandsnota een picknicktafelverbod opgenomen. De gemeente vindt die niet passend in het historische centrum.

Collee zet zijn zorgen uiteen in een brief aan het college van burgemeester en wethouder, maar vroeg ook de raadsleden om nog eens goed naar de nieuwe regels te kijken. Dat gaan ze doen. Alle fracties gaan er nog eens over praten, waardoor het voorstel in elk geval niet zonder verdere discussie als hamerstuk naar de eerstvolgende raadsvergadering gaat.

Delen

5 reacties

  1. bob van de kerk op

    waarom moet er gediscussieerd worden over regels die er al zijn? Aanpakken dat tuig.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline