Ingepakte bomen leveren kunstzinnig plaatje op

22

Ze worden massaal gefotografeerd. De ingepakte bomen langs de Kanaalweg ter hoogte van de spoorwegovergang. Hert lijkt wel een kunstwerk, maar de netten om de bomen hebben een heel praktische reden. Ze moeten voorkomen dat vogels een nestje bouwen in de bomen die binnenkort omgezaagd worden. Het broedseizoen begint rond deze tijd en met nesten mogen de bomen niet omgehaald  worden. De tijdelijke maatregel is nodig omdat de kapvergunning die de gemeente aan zichzelf moet verlenen nog niet is afgegeven.

Spooronderdoorgang
Dat omzagen is nodig omdat de gemeente binnenkort begint met de aanleg van een ongelijkvloerse kruising bij het spoor. Dat is nodig voor de verkeersveiligheid omdat de frequentie van het aantal treinen tussen Leiden en Utrecht op termijn wordt verdubbeld.

DSC_0106Omleiding
De werkzaamheden starten begin mei en gaan bijna anderhalf jaar duren. Al die tijd is de Kanaalweg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Auto’s moeten dan omrijden via de Lammenschansweg en de Burggravenlaan.

 

Delen

22 reacties

 1. Hakken, hakken, hakken! Bomen zijn ongemakken!
  Over luchtkwaliteit moeten we niet zeuren, laten de auto’s lekker harder scheuren.
  Alles ten faveure van de mobiliteit, ach, een beetje natuur kunnen we nog wel kwijt.

  Wanneer zal er een tijd komen, dat men unaniem zegt: Wij eisen meer bomen!

 2. Kaalslag alweer! De omgeving daar is al polderplat. Treinverkeer of niet, mij maak je niet wijs dat er geen oplossing was. Leiden zaagt te makkelijk de poten van haar levensvatbaarheid om. Op zoveel manieren…. jammer!

 3. Wat mij zorgen baat is dat een eenmaal ingezet miljoenen kostend project met geen mogelijkheid meer te stoppen lijkt. Ook al veranderen de bewegingsgronden. De randweg is niet meer op de Kanaalweg geprojecteerd en de dienstregeling naar Utrecht lijkt te blijven zoals het is. De Kanaalweg is 1 van de rustigste wegen in Leiden. Slechts af en toe gehinderd door zijn uiteinden, de Lammenschansbrug en de Wilhelminabrug. Er zijn echt urgentere knooppunten, zoals bijvoorbeeld de uiteinden van de Kanaalweg .

 4. Jaap Jansen op

  Het is nu eenmaal makkelijker om voort te gaan in een verkwistend project dan de hersenen te tergen met het bedenken van een zinvolle besteding die de maatschappij werkelijk dient!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline