Dierenvoedselbank van start

2

Stichting Leiden Helpt gaat morgen van start met de dierenvoedselbank. Vanaf Goede Vrijdag kan iedereen langskomen in het Leidsch Trefpunt aan de Willem Barentszstraat om spullen voor huisdieren te doneren. Over ongeveer twee weken moet de dierenvoedselbank echt open gaan.

Naast een kledingbank start Stichting Leiden Helpt nu ook met een dierenvoedselbank. De stichting roept dierenliefhebbers op om overtallige spullen in te komen leveren. “Het gaat niet alleen om voedsel. We kunnen alles gebruiken”, zegt Jo Verhoeven van Stichting Leiden Helpt. “Van dierenvoeding tot halsbanden en speeltjes, je kunt het zo gek niet bedenken.” De dierenvoedselbank is wel vooral op zoek naar benodigdheden voor ‘doorsnee’ huisdieren zoals honden, katten, vogels en knaagdieren. “Spinnen hebben bijvoorbeeld levende krekels nodig. Dat is voor ons moeilijk te bewaren. Daarom kunnen we niet alles in ontvangst nemen.”


Alex van Damme in gesprek met Jo Verhoeven van Stichting Leiden Helpt over de dierenvoedselbank.

Op Goede Vrijdag is het Leidsch Trefpunt open van 09:00u tot 15:00u. De organisatie hoopt dan al zoveel mogelijk spullen binnen te krijgen. Maar ook in de weken daarna kan men langskomen om iets te doneren. “De eerste paar weken zijn voor ons de opstartfase. Wanneer we na de verbouwing over een week of twee weer open gaan, gaat ook de dierenvoedselbank echt van start”, vertelt Verhoeven.

Mensen die bij Stichting Leiden Helpt zijn ingeschreven kunnen dan via een ruilsysteem ook spullen voor hun huisdier krijgen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld cd’s, speelgoed of kleding meenemen dat een bepaalde waarde krijgt toegekend. Vervolgens kan voor dezelfde waarde iets uit de dierenvoedselbank worden meegenomen.

 

Delen

2 reacties

  1. Ja, en ze willen enkel nieuwe spullen voor dieren (halsbanden e.d.). Waarom geen goede gebruikte? Ik vermoed dat de klanten van de voedselbank zelf ook veel tweede hands spullen kopen. Helaas waarschijnlijk noodzakelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline