Jan van Houtbrug weer open voor zwaar verkeer

4

De verkeersregelaars staan er nog, maar nu om voetgangers en fietsers de juiste route over de Jan van Houtbrug te wijzen. Afgelopen weekeinde is er een noodbrug aangelegd, waardoor zwaar verkeer weer ongestoord over de brug kan rijden.  Aan weerszijden van het brugdek zijn betonnen geleiders neergezet. Die kosten ruimte en rijden de fietsers aan de ene kant van de brug en moeten voetgangers gebruik maken van de andere kant.

De noodbrug is over het verzwakte brugdek heen gelegd en steunt aan weerszijden op de kades. Vervolgens is er flink geasfalteerd, waardoor er nu weer een min of meer normale weg ligt tussen de Korevaarstraat en de Lammenschansweg.

Het alarmverkeer wordt nog even omgeleid via de Herenstraat totdat duidelijk is dat het verkeer inderdaad goed doorrijdt via de Jan van Houtbrug.

Delen

4 reacties

  1. Aan de oostzijde is het voetpad over de brug nu opgeheven. Dat betekent dat voetgangers van de Burgemeester-Professorenwijk daar niet meer kunnen doorlopen naar de Korevaarstraat. Aan de westkant is zowel een voetpad, als een fietspad beschikbaar. Maar over dat fietspad wordt in twee richtingen gefietst, omdat fietsers uit de Tuinstadwijk anders twee maal moeten oversteken om de Korevaarstraat te bereiken. Al met al vind ik het niet erg verkeersveilig voor het langzaam verkeer. Het is gelukkig een tijdelijke oplossing.

    • Vanuit de Burgemeester-Professorenwijk kun je natuurlijk heel mooi door het Plantsoen naar de Korevaarstraat. Mooie en rustige route.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline