Internationale invloeden bij cultuurfestival OPEN voor de Wereld

Bezoekers van het cultuurfestival OPEN voor de Wereld hebben gisteren een korte blik op de verschillende continenten en culturen op de wereld kunnen werpen in Leiden. Overal in de binnenstad werden activiteiten georganiseerd die elk bij een apart deel van de wereld hoorden.

Mensen konden gisteren een wereldreis door alle continenten maken. Voor elk deel waren activiteiten georganiseerd die de culturen die daarbij horen in beeld brachten. Zo werd er Salsa gedanst in het deel van Latijns-Amerika en konden de bezoekers kijken naar de vechtdans Capoeira. Liefhebbers voor Afrika konden genieten van Afrikaanse zangers, kregen workshops op de djembé of konden luisteren naar bijzondere verhalen uit Afrika.

Ook het Midden-Oosten en Azië werden tijdens het festival belicht. Er werden diverse lezingen gegeven en bezoekers konden gerechten proeven die kenmerkend waren voor sommige landen uit Azië en het Midden-Oosten. Verder waren er cabaretiers en kon er genoten worden van poëzie.

Het eerstvolgende festival van Leiden is OPEN is op zondag 24 april. Dan staat Leiden OPEN voor de Architectuur.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline