Daklozen hele jaar welkom in nachtopvang Nieuwe Energie

gebouwcDe gemeente stelt gebouw C in het Energiepark tot 1 april volgend jaar beschikbaar voor de nachtopvang van dak- en thuislozen. Die konden altijd al terecht bij Nieuwe Energie aan de 3e Binnenvestgracht en sinds begin december 2015 ook in een extra gebouw naast de bestaande opvang.

Daar liet de gemeente een fietsenstalling ombouwen tot tijdelijke uitbreiding van de nachtopvang. Door de enorme toeloop was het zelfs met die extra plekken nodig om mensen op stretchers in de gang te laten slapen.

n8opvangIn eerste instantie was het de bedoeling om de extra opvanglocatie tot 31 maart te gebruiken. Door de enorme toeloop vindt de gemeente het nu  noodzakelijk om die periode te verlengen. Door gebouw C voor een langere tijd beschikbaar te stellen als extra opvanglocatie voor de nachtopvang, kan de gemeente garanderen dat niemand op straat hoeft te slapen.

Verder wordt de extra tijd benut om andere locaties te realiseren waarmee de door- en uitstroom wordt verbeterd. Er wordt onder andere gewerkt aan huisvesting in een leegstaand schoolgebouw in de Sumatrastraat. Daar kunnen later dit jaar naar verwachting 16 ‘uitstromers’ terecht.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline