COC pleit voor prominentere plek regenboogzebra

3

Als de Lammermarkt en omgeving volgend jaar toch opnieuw wordt ingericht, moet de gemeente ook even goed kijken naar het regenboogzebrapad dat nu tussen de café’s Malle Babbe en Lazaru’s ligt. De ‘gaybra’ is nu, enkele maanden nadat hij op coming out dag werd aangebracht, al bijna niet meer zichtbaar. Kwestie van de verkeerde verf.

Chris de Waard in gesprek met COC-bestuurslid Ivo van Spronsen over het regenboogzebrapad.

“Maar eigenlijk is het ook de verkeerde plek”, stelt bestuurslid Ivo van Spronsen van COC Leiden. Overdag steken er alleen gehaaste mensen over die het nauwelijks opvalt dat er een bijzondere voetgangersoversteekplaats ligt en ’s avonds zijn de cafégangers er waarschijnlijk ook niet met hun volle aandacht bij. Een meer prominente plek zou daarom beter zijn om de doelstelling te ondersteunen: een grotere bewustwording voor de problemen waarmee de LHBT-medemens nog steeds te maken heeft. LHBT staat voor Lesbisch, homo, Bi- en Transgender.

Als mogelijke plekken voor de gaybra stelt het COC het plein voor Leiden Centraal of het begin van de Haarlemmerstraat voor. “Of op de Breestraat”, dan kan de wethouder het zebrapad meteen zelf even bijkleuren als de verf weer vervaagd.

Delen

3 reacties

  1. Tijn Snijders

    Lekker de nadruk erop blijven leggen.. dat wordt het nooit ‘normaal’…

    Daarnaast, kijk hoe de kleuren er nu uit zien na ongeveer een half jaar… daar is bijna geen verschil meer in te zien.

    Stop aub met die onzin. Stop met nadruk erop te leggen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline