Leidse Universiteitsbibliotheek ontruimd na brandmelding

3

Het plein voor de Leidse Universiteitsbibliotheek stond nadat dit gebouw was ontruimd vanmiddag vol met studenten en medewerkers van de Universiteit Leiden. De ontruiming vond plaats omdat het brandalarm was afgegaan. Loos alarm, zo bleek achteraf. “Dank voor alle studenten en bezoekers voor de snelle ontruiming van de Universiteitsbibliotheek”, laat directeur Kurt de Belder via Twitter weten.

Hoewel het even op een ernstige situatie leek (de brandweer rukte uit), bleek er uiteindelijk niks aan de hand. De studenten hebben ongeveer maar vijf minuten in de buitenlucht moeten wachten tot zij weer naar binnen konden.

Delen

3 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline