Gouden Speld van de stad Leiden voor Joke Kolthoff

3

Kolthoff

Gisteren heeft wethouder Roos van Gelderen de Gouden Speld van de stad Leiden uitgereikt aan Joke Kolthoff. Vanwege het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd nam zij afscheid als directeur van ‘Thuis Op Straat’ Leiden. Kolthoff stond 16 jaar geleden aan de basis van ‘Thuis op Straat’ (TOS) in Leiden. Sinds die tijd is ze de grote motor en het boegbeeld van het project.

‘TOS’ – een initiatief uit Rotterdam – wil de jeugd uit de buurt met elkaar laten spelen om op die manier de leefbaarheid in de wijk te vergroten. Daarvoor organiseert TOS activiteiten voor de jeugd en betrekt daar actief buurtbewoners bij.

(Foto: TOS Leiden)

TOS zoekt altijd de samenwerking met woningbouwcorporaties, maar ook met de welzijnsorganisaties, sportclubs, scholen, speeltuinen en andere buurtverenigingen. Thuis op Straat werd actief in grote delen van Leiden waaronder Leiden Zuid West, de Stevenshof, de Mors, bij speeltuinen en ook in steden buiten Leiden.

De belangstelling voor het project is altijd heel groot geweest. In 2015 deden alleen al in Leiden Zuid-West ruim 16.000 jongeren mee met gemiddeld 50 activiteiten per maand.

Gezien het langdurige karakter van alle activiteiten, het belang en de uitstraling daarvan voor de stad Leiden, maar vooral ook het belang en de uitstraling daarvan voor de duizenden Leidse kinderen kreeg Joke Kolthoff  de Gouden Speld voor Externe Relaties van de gemeente Leiden.

Delen

3 reacties

  1. Eline Molijn op

    zij organiseerde de eerste autovrije zondag in Leiden. met sprookjestocht etc

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline