Noodbrug Jan van Hout in weekend 19-20 maart geplaatst

8

De verkeersregelaars die vele uren per dag toezicht houden bij de deels afgesloten jan van Houtbrug moeten nog even twee weken doorbijten. Waarschijnlijk wordt de eerder deze week aangekondigde noodbrug in het weekeinde van 19 en 20 maart geplaatst. Met die 80.000 euro kostende noodbrug kan zwaar verkeer weer gebruik maken van de route Lammenschansweg-Korevaarstraat / Geregracht.

De noodbrug wordt over het bestaande wegdek heen gelegd en gaat steunen op de walkanten aan weerszijde van de historische Jan van Houtbrug. Daarvoor is er geen verkeersdruk meer op het bijna doorgeroeste brugdek. De noodbrug blijft naar verwachting tot eind van het jaar liggen. Daarna wordt het wegdek op de brug vervangen in het kader van de herinrichting van het tracé tussen de Lammenschansweg en station Leiden Centraal. Voor zie centrumroute trekt Leiden samen met de provincie 22.000.000 euro uit.

Tijdens het vervangen van het wegdek later dit jaar is niet alleen de brug afgesloten voor al het verkeer. Ook is er dan gedurende een maand of drie geen of slechts beperkte doorvaart mogelijk. Bij het neerleggen van de noodbrug blijft de doorvaart zoveel mogelijk in stand.

Delen

8 reacties

  1. Ontwerp tekening is niet recentelijk , er is een ander definitieve ontwerp tekening .

    • En waar kunnen we die nieuwe tekening vinden?
      Ben wel nieuwsgierig naar wat het wordt…

  2. Ik hoop dat met het definitieve ontwerp ook een fietspad in twee richtingen aan de westkant langs de brug wordt aangelegd, zodat fietsers uit Tuinstad ook naar de Korevaarstraat kunnen rijden zonder twee maal te moeten oversteken.

  3. Waarom werd deze brug niet goed onderhouden of op tijd vervangen? Willen journalisten en gemeenteraadsleden dat niet weten?

  4. #Frits, jouw vraag is terecht. De vele defecten van de Caesarbrug en de pas zeer laat ontdekte slijtage van de Jan van Houtbrug laat zien dat er geen goed geborgd onderhoudsplan voor de vele bruggen van Leiden is. Daar zal de Gemeenteraad vragen over moeten stellen aan de verantwoordelijke Wethouder.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline