Burgemeester waarschuwt: Vluchtelingengezinnen zijn op!

11

Als het gaat om het huisvesten van statushouders hebben alle gemeenten in Nederland dezelfde wens: Liever gezinnen dan alleengaanden.  Leiden moet er echter rekening mee houden dat er ook flink wat alleengaanden gehuisvest zullen worden. “Ik geef u dat maar vast mee”, hield Lenferink de raadsleden gisteravond voor toen die zich voor de eerste keer inhoudelijk bogen over de negen locaties die de gemeente in eerste instantie heeft aangewezen voor het tijdelijk huisvesten van vluchtelingen met een verblijfsstatus: “De gezinnen zijn op”.

Delen

11 reacties

  • Gerard van der Veer op

   Fijn dat heel Leiden mag weten dat u bevooroordeeld / bang bent maar voor geen kleintje vervaard.

 1. Piet Pekelharing op

  Er is toch echt een dringende noodzaak direct bij de eerste registratie een onderscheid te maken tussen oorlogsvluchtelingen en migranten uit Algerije en Marokko die op goed geluk met de grote stroom meeliften. Daar het in genoemde Noordafrikaanse landen gebruikelijk is de oudste zonen van het gezin vooruit te sturen op zo’n onzekere en riskante onderneming leidt dit tot een overschot aan jonge mannen. Wij hebben in de Nieuwjaarsnacht in Keulen hebben gezien waar dit toe kan leiden.

  Ik ben mij er terdege van bewust dat het moeilijk zal zijn om dat onderscheid te maken. Veel migranten zijn hun papieren al dan niet opzettelijk kwijtgeraakt. Bovendien is het voor Arabische Noordafrikanen (wellicht niet voor Berbers) niet zo erg moeilijk een Syrisch accent aan te leren.

  • Gerard van der Veer op

   Je opmerking over Keulen is inmiddels voldoende gelogenstraft door bevindingen van later onderzoek. Het ging niet om hitsige kersverse asielzoekers met een legitieme vluchtreden.

 2. Geen papieren, ongewenste vreemdeling, moet uitgezet worden
  Staat in de wet, net als zwangeren vrouwen worden ook gegijzeld,
  Voor een boeten
  staat ook in de wet,en word ook uitgevoerd dat weten wij toch
  Of is dit alleen voor Nederlanders?

  • Piet Pekelharing op

   In de praktijk is het niet zo eenvoudig. Naar welk land wilt u een vreemdeling zonder papieren uitzetten? En wat als we wel hebben ontdekt uit welk land hij of zij afkomstig is, maar het betreffende land wenst niet mee te werken?

   Het blijft een dringende noodzaak de enorme toestroom van alleenreizende jonge mannen te keren, maar helaas bestaan makkelijke oplossingen alleen in sprookjes.

   • Piet, dat is makkelijk op te lossen. Ze nemen ze terug of anders zeggen we de verdragen met die landen op. (op Europees nivo). geen ontwikkelingsgeld, geen handel.. Moet je eens kijken hoe snel ze de mensen opnemen. Tuurlijk zullen er wel weer partijen hiertegen zijn maar dat is dan maar zo. Hou je poot als Europa een keer strak anders ben je geen knip voor de neus waard en zadel je de volgende generaties met een groot probleem op. Groen links, PVDA hebben als stokpaardje dat je de rekening niet moet doorschuiven naar de volgende generaties. Ik hoop dat ze dit ook bij dit onderwerp zullen doen. (dhr. v.d. Veer kom er maar in)

 3. Onze kinderen maar langer op de wachtlijst , he ons volk is toch geen drol waard. Allen uitzetten of in tentenkampen tot daar veilig is en dan linia recta terug. GEEN NEDERLANDSE HUIZEN VOOR GELUKSZOEKERS!!! Volksverraad ten top!!!

  • Piet Pekelharing op

   Ik hoop toch in het diepst van mijn hart dat indien u ooit voor oorlogsgeweld moet vluchten u wel op een menselijke manier opgevangen wordt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline