Eerste fase Bèta Faculteit opgeleverd

Rector Magnificus Carel Stolker meldde eind vorige week via Twitter dat de eerste fase van de Bèta Faculteit opgeleverd is. Op dinsdag 23 februari is de eerste fase van de nieuwe Science Campus van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen overgedragen aan de Universiteit Leiden.


Maaike Lek sprak met Carel Stolker, Rector Magnificus en President van Leiden Universiteit.

Drie jaar geleden werd het startsein gegeven voor het bouwen van de Bèta Faculteit. De eerste fase van de Science Campus bevat ongeveer de helft van de vierkante meters van de totaal ongeveer 80.000 vierkante meters aan laboratoria, collegezalen en kantoren. Het gebouw zal vanaf september in gebruik worden genomen door studenten van de Universiteit Leiden en voor Natuurkundige en Scheikundige onderzoeken.

“Het oude gebouw lekte energie aan alle kanten. Dit is een gebouw waar de topwetenschappers jaren mee vooruit kunnen,” vertelt Carel Stolker, Rector Magnificus en President van Leiden Universiteit.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline