Jan van Houtbrug binnen enkele weken overbrugd

2

De gemeente Leiden laat voor 80.000 euro een noodbrug aanleggen over de Jan van Houtbrug heen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. De bestaande brug bleek enkele weken geleden bij een inspectie in zo’n slechte staat te verkeren dat instortingsgevaar dreigde. Daarom werd de brug afgesloten voor zwaar verkeer. Sindsdien gelden er omleidingsroutes en staan er een groot deel van de dag verkeersregelaars die toezicht houden.

Chris de waard in gesprek met wethouder Laudy over de noodbrug die tijdelijk wordt aangelegd over de bestaande brug.

Voor het aanbrengen van de noodbrug moet de Jan van Houtbrug een dag of twee helemaal dicht. In overleg met onder andere busbedrijf Arriva en de brandweer wordt een moment gekozen om dat te doen. Waarschijnlijk een weekeinde in april.

Delen

2 reacties

  1. Maar waarom heeft de gemeente het zover laten komen? Wat zit daarachter, incompetentie, opzet (waarom dan?) of iets anders? En waarom laat de gemeenteraad het college hier zo gemakkelijk mee wegkomen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline