Van der Luit stapt er uit: over twee jaar

D66-stemmentrekker Aad van der Luit is bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer verkiesbaar. Dat meldt het populaire raadslid op zijn Facebookpagina: “Dan zit ik 12 jaar in de raad en mag een ander het stokje overnemen.” De volgende verkiezingen zijn overigens pas over twee jaar. In maart 2018.

De zeventiger wil het tegen die tijd wat rustiger aan gaan doen: “Even geen verplichtingen, maar alle tijd voor mijzelf en m’n vrienden en familie. Bovendien kan ik het ze, en mijzelf, niet aandoen om nog vier jaar verder te gaan” zegt hij met een knipoog. Als hij met die ‘ze’ zijn eigen D66-collega’s bedoelt, vergist hij zich natuurlijk, want Van der Luit is in zijn eentje goed voor een hoop stemmen bij de verkiezingen voor de Leidse raad. Bij de afgelopen verkiezingen lag de ‘voorkeursdrempel‘ in Leiden op 353,5 stemmen. Dat is 25% van een zetel. Van der Luit haalde er 1556.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline