Geringe opkomst bij inspraakdemonstratie Groep Kok

8

Het gebeurt niet vaak dat enkele dagen van te voren al bekend is hoe de opkomst zal zijn bij een nog te houden demonstratie, maar voor de inspraakdemonstratie van de Groep Kok die voor aanstaande dinsdagavond is aangekondigd, hebben zich weinig tot geen mensen gemeld.

Dinsdagavond 1 maart is er een gecombineerde vergadering van de raadscommissies Onderwijs en Samenleving en Stedelijke Ontwikkeling. Daar worden alle insprekers gehoord van de locaties die het college van burgemeester en wethouders op het oog heeft voor de tijdelijke huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning die nu nog in asielzoekerscentra op een woning wachten.

Door op tijdelijke locaties extra woningen te realiseren voor de circa 600 zogenaamde statushouders wil Leiden de wachtlijst in een keer wegwerken. Door voor die versnelde huisvestingsopgave extra – tijdelijke – woningen te realiseren op een achttal locaties die voor vijf tot tien jaar worden ingericht voor het huisvesten van vluchtelingen gaat dat niet ten koste van de reguliere wachtlijsten. De gemeente hoopt zo te voorkomen dat het draagvlak voor de vluchtelingenopvang wegvalt.

Tot en met vandaag konden deelnemers voor de inspraakdemonstratie van de Groep Kok zich bij fractievoorzitter Tomas Kok melden. Zijn lokale anti-islampartij wilde, door dinsdag met een grote groep insprekers aan te komen, het proces rond de besluitvorming frustreren. Dart lijkt er niet van te komen. “Ik verwacht weinig insprekers”, zo geeft Kok na het sluiten van de deadline toe. “Ik heb veel mensen gesproken, maar de meeste durven zich niet publiekelijk uit te spreken. Ze zijn bang voor het verliezen van hun baan of voor de veiligheid van hun kinderen.”

Het zal dinsdag alsnog wel laat worden bij de commissievergadering. Omwonenden van de nu aangewezen plekken zullen ook zonder Kok van zich laten horen. Er worden enkele insprekers per locatie verwacht die allemaal drie minuten krijgen om de raadsleden toe te spreken. Vervolgens worden er vaak nog verduidelijkende vragen gesteld.

Delen

8 reacties

 1. Marja Verhoogt

  Het stukje om x aantal woningen te creëren zodat de wachttijd reguliere huurwoningen niet omhoog te laten gaan… dus worden er voor de statushouders even tussen neus en lippen door huizen gecreëerd. Dat moeten ze voor het eigen volk doen maar die blijven hangen in die rij. Hypocriete pest bende

 2. Nella Van Es Eradus

  Weet niet of ze het Door hebben in Leiden .maar zet een groep neer aan de rand van leiden waar geen voorzieningen zijn geen school geen winkels helemaal niets .een kant de europaweg de andere kant het park .o ja rijtje huizen er nog tussen .Voor de rest niet .Dus de verveling gaat toe slaan .Ze gaan zwerven .en als er iets gebeurd .weet gemeente Leiden van niets .wand dat doet gemeente Leiden als ze geplaats zijn .trekken ze hun handen er van af .probleem voor ze opgelost .probleem is nu voor de bewoners en park bezoekers ..ik ben leiden zo zat met hun stompzinnige ideeën .

  • Gerard van der Veer op

   Ik vind je mening niet overtuigend. Je doet een voorspelling, bent zeer van je eigen slimheid overtuigt (of vindt Leiden opgescheept met een dom college van B&W en even domme raadsleden) en hebt een negatief (voor)oordeel over de gemeente: werpen problemen over de schutting.
   *
   Ik geloof er niets van. Een kind kan de risico’s die jij opvoert bedenken. Dus zal dat ook in Leiden gebeurd zijn.
   *
   Ik ben blij dat je niet de ‘binnenkort door asielzoekers verkrachte meisjes en vrouwen’ van stal haalt. Hoewel, misschien zinspeel je er wel op met je “Als er iets gebeurt”. Dan nog ben ik blij dat je het in elk geval indirect zegt.
   *
   Ik houd niet van die gelijkhebberige toon van boze brievenschrijvers. Als iedereen zo reageert, is samenleven erg moeilijk. Iedereen wil dat de ander eens naar hem/haar luistert, en niemand wil zelf naar de ander luisteren. Men heeft immers gelijk.

 3. Jantje van Leiden op

  Het moet ons Koksmaatje toch wel duidelijk zijn dat zijn ideologie geen hout snijt.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline