Opvanglocatie Leidsedreef bezet door Identitair Verzet

64

De voormalig schoolgebouwen aan de Leidsedreef in Leiderdorp zijn vanmorgen bezet door de anti-islam organisatie Identitair Verzet. Op de plek, net na de brug over de Zijl, worden later dit jaar circa 320 vluchtelingen opgevangen. Dat heeft de Leiderdorpse gemeenteraad recent besloten. De Leidse afdeling van Identitair Verzet reageert met de bezetting op de  nieuwe COA-locatie.

“Tegen dit plan hebben wij al eerder geageerd. Zo hebben wij spandoeken opgehangen, posters geplakt en geflyerd in de wijken. Daarnaast hebben wij een protestmanifestatie georganiseerd voor de deur van het gemeentehuis op 25 januari waar ruim honderd mensen op af kwamen”, zo laat de organisatie weten.

Vanmorgen bezette leden van Identitair Verzet ook een kazerne in Gouda die in beeld is als COA-locatie.

De politie heeft de actievoerders in de loop van de ochtend van het dak gehaald en aangehouden.

 

Delen

64 reacties

 1. “Daarnaast hebben wij een protestmanifestatie georganiseerd voor de deur van het gemeentehuis op 25 januari waar ruim honderd mensen op af kwamen”, zo laat de organisatie weten”.

  Wow,100 mensen. Welk percentage is dat van de hele wijk?
  Het mag duidelijk zijn dat de overgrote meerderheid van de wijk dus NIET tegen de vestiging van een AZC in de schoolgebouwen is.

  Als ik in die wijk zou wonen, dan zou ik spandoeken ophangen met “Geen “bezorgde” burgers (nazi’s) in de wijk”

  • De meeste vrouwen die hier een Reactie plaatsen, vinden de opvang
   prima ,
   Wat bezield die vrouwe, lezen zij geen kranten.
   OF????????!!!!!!!!!!!!!

   • Misschien lezen ze de krant wel maar denken ze er verder ook nog over na. Of misschien zijn ze gewoon een stuk menselijker en kunnen ze zich wel inbeelden hoe het is om je huis na een oorlog te moeten verlaten en hier ineens met 300 man in een sporthal te moeten zitten.
    En er zijn ook de nodige mannen die de opvang prima vinden, ik denk eigenlijk eerder dat je een minderheid bent die tegen opvang is van vluchtelingen.

 2. Marius Glebbeek

  Het is zo triest dit ….het voegt totaal niets toe aan onze maatschappij . Ja opruien en haatzaaien dat is het einge , maar een constructieve oplossing van hoe het anders moet ..

 3. Goed zo. Beetje tegengas!
  Vraag me af of alle voorstanders er nog steeds zo over denken als straks kinderen en vrouwen worden lastig gevallen in de buurt.

 4. Wildersjeugd, Landstorm en het Bruine Front verenigd in hun angst voor de ander en vreemdelingenhaat?

 5. Gerard van der Veer op

  Wat een wezenloosheid, in bericht zowel als reacties. Volgens het summiere bericht is de motivering van hun actie door het Identitair Verzet: “We hebben al eens vlaggen opgehangen, posters geplakt en flyers in brievenbussen gedaan en met 100 man voor het gemeentehuis gedemonstreerd. Toch deed de gemeenteraad niet wat wij willen. Dan is het nu tijd om op het dak te protesteren”.
  *
  Ook de huidige spandoeken reppen niet van de rechten van vluchtelingen, als mensen door gevaar voor eigen leven van huis verdreven. Men is tegen de islam. En de term ‘teveel armoe’ wijst op een vermoedelijk discussieonderwerp: vluchtelingenopvang kost geld, dat wij aan andere dingen willen besteden.
  *
  Dan de reacties. Lolbroek Natasja Hadra-van der Meer probeert misschien de spot te drijven, vanuit een afkeer van de dakbedekkers. Van Hasselt slaat de hoge morele toon aan. Zijn nadrukkelijk afstand nemen is vooral zichzelf aan de goede kant plaatsen. Inhoudelijk gaat hij op iets in.
  *
  Reinier, in reactie op Van Hasselt, is voorbeeld van het jijbakken virulent op internet. Van Hasselt kan niet staan voor zijn woorden, maar moet wel een ingehuurde knecht zijn, waarom daarom. Ook vrouwen met – hij kan het bijna niet geloven (“Lezen zij geen kranten”) – een andere mening dan hij moeten wel zich afgeven met duistere partijen (“OF????????!!!!!!!!!!!!!”). En hij overschat zichzelf en iedere scheet: “Deze dag zal in ons geheugen gegrift blijven!”.
  *
  Ook Sabri solliciteert naar de originaliteitsprijs met een variant op ‘De hoge heren zadelen arme mensen met de problemen op’, net zoals Pim Sloos, die vooraf zijn gelijk haalt door te wijzen op de aangerande en verkrachte kinderen en vrouwen die ervan zullen komen
  *
  Van de andere zijde wordt het Identitair Verzet wat in de verf gezet als fusie van Wildersjeugd, Landstorm en het Bruine Front
  *
  Wat is wie dan ook hier wijzer van geworden?

 6. Een Leids burger op

  Rechten van vluchtelingen?
  Ja, laten die dan ook vooral de (morele) plichten niet “vergeten”!…….

 7. Die drie totaal idioten zullen het knap koud gehad hebben. Heey handige kouwe Harries daar boven op dat dak, als mensen in nood zijn dan help je ze!!! Ongeacht hun politieke, sexuele of godsdienstige geaardheid. Als blijkt dat ze na de opvange niet met de vrijheid van politiek, sexe of godsdienst kunnen omgaan, dan mogen ze wat mij betreft onmiddelijk terug naar waar ze vandaan komen. (enkele reis naar die dame in D met haar “wir schaffen das” )

  • Een Leids burger op

   Er is ook recht van demonstreren als men het ergens niet mee eens is . En dat geldt dus ook voor mensen die tegen deze opvang zijn. Maar verder wel eens met Johan (22-2-2016 22:12)

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline