Eénrichtingsverkeer Herenstraat massaal genegeerd

15

Het inrijverbod dat sinds afgelopen vrijdag geldt voor de Herenstraat wordt massaal genegeerd. Doordat de Jan van Houtbrug voorlopig niet beschikbaar is voor zwaar verkeer, geldt de Herenstraat nu tijdelijk als calamiteitenroute voor alarmverkeer. Om dat in goede banen te leiden geldt er niet alleen een parkeer- en stopverbod op de rijbaan, maar is vrijdag ook eenrichtingsverkeer ingesteld. Vanaf de Witte Singel mogen motorvoertuigen de straat voorlopig niet in. De verbodsborden worden echter massaal genegeerd.

De afgelopen dagen heeft ‘Handhaving’ toezicht gehouden op de Herenstraat. Zij hebben geconstateerd dat de verbodsborden nog steeds genegeerd worden. Er zullen nu boetes van 140 euro uitgedeeld worden voor het negeren van de gesloten verklaring en 90 euro voor het niet volgen van de verplichte rijrichting.

Delen

15 reacties

 1. Judith de Liefste

  Logisch als het jaren mocht en nu ineens niet meer..
  Daar moeten mensen aan wennen en als je standaard dezelfde route rijd dan is het niet raar dat mensen gewoon de straat inrijden!
  Daar had gewoon een rood/wit hek neergezet moeten worden voor een weekje of misschien 2 dan was het bij de meeste mensen zo bekend geweest…

 2. Op de Witte Singel is ook geen bord geplaatst met verboden af te slaan, dus het is geen wonder dat veel automobilisten dit niet op tijd zien en toch deze straat in rijden vanaf de singel.

 3. Petra Snik-Wolters

  Maakt het ook wel aantrekkelijker om vanaf het spoor nu zo de Herenstraat op te rijden zag van de week dat het stuk berm weg is, je kan nu zo rechtdoor de herenstraat inrijden

 4. Als je ergens dagelijks rijdt vallen de borden niet meer zo op. Ik hoop dat ik het gezien zou hebben, maar daar kan ik echt geen hand voor in het vuur steken. Wat de gemeente zou sieren is een groot geel bord plaatsen met “Let op! Verkeerssituatie gewijzigd”. Dan gaan mensen wel kijken en kun je ook diegenen eruit halen die zoiets willens en wetens negeren.

 5. Belachelijke vertoning met 1 klein bordje met 1 pijl verplichte rijrichting maar zo op gehangen
  dat je dit niet vanuit een van de zijstraten ziet ,zeker omdat er van links en recht volop verkeer
  kan zijn en je goed moet oppassen .Ben je jaren gewend dat je alle kanten op kan dan is het
  niet zo gek dat je de vergissing maakt .Overal staan er mannetjes om te waarschuwen dat een en ander anders is hier staan mannetjes die bonnen uitdelen. .Dan de borden vanuit de witte singel volop
  borden dat je niet mag parkeren stilstaan of wat dan ook maar deze staan zo wel aan alle kanten in en uitrijdend of te wel verwarring alom .Vanuit de witte singel staat 1 bord verboden in te rijden in de rest van de straat staat er geen 1 meer dus ook bij de zijstraten geen enkel bord .verboden in te rijden .

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline