Herenstraat tijdelijk éénrichtingsverkeer

1

De Herenstraat is vanaf vandaag tussen de Koninginnelaan en de Witte Singel/Zoeterwoudsesingel éénrichtingsverkeer voor motorvoertuigen. Deze verkeersnoodmaatregel blijft van kracht zolang de Herenstraat als calamiteitenroute voor de hulpdiensten is aangewezen.

Dit is een gevolg van de afsluiting van de Jan van Houtbrug voor zwaar verkeer. Hierdoor moeten bussen en vrachtverkeer omrijden, maar ook brandweerwagens moeten via een alternatieve calamiteitenroute de binnenstad in. Als tijdelijke calamiteitenroute is de Herenstraat-Doezastraat-Steenschuur aangewezen. De maatregelen die vorige week op deze route zijn genomen, waaronder een parkeer- en stopverbod op de rijbaan, waren niet voldoende om op elk moment vrije doorgang voor de brandweer te garanderen. Daarom is besloten tot een aanvullende verkeersmaatregel in de Herenstraat. Voor de Doezastraat en de Steenschuur is dit niet nodig. Dat meldt de gemeente Leiden.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline