Inbraakgolf Merenwijk lijkt voorbij na aanhouding

7

Eind vorig jaar werd de Merenwijk in Leiden geteisterd door een ware inbraakgolf. In drie maanden tijd waren er maar liefst 35 meldingen van inbraken en pogingen tot inbraak. Het tij werd echter gekeerd toen er een woninginbreker werd aangehouden in de wijk. “In de drie maanden na de aanhouding waren er 75% minder inbraken in de wijk”, meldt wijkagent Sjaak Caspers.

Delen

7 reacties

  • Piet Pekelharing op

   Wie? De dader, één of meerdere van de slachtoffers, of een agent van het team dat de dader heeft gevat?

   Overigens ben ik ervan overtuigd dat geen van de genoemde personen een marrokkaan is, maar misschien is één van hen wel een Marokkaan die hopelijk beter kan spellen dan Johannes.

  • Nee joh, een roomblanke afstuderende student. Wordt alleen maar erger met die criminelen en verkrachters in AZC Leiderdorp.

 1. Het blijft jammer dat het merendeel van de bewoners niet bekend is met die inbraken.
  Bij ons in de straat alleen al 3x flink raak en nog zijn er mensen in de straat die dat niet weten. Er stond 1 keer een groot bord op de toegangsweg! Op dit moment zijn er inbrekers actief of zoiets! Dit zou veel vaker moeten in wijken, waar een inbreekgolf is of andere preventieve campagnes !

 2. Recht is recht, krom blijft krom op

  Dus diegene die iedere keer zit te zeiken en zegt ‘gaat toch boeven vangen’ die zal blij zijn!! Maar die een bekeuring krijg je toch!!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline