Weer botsing met hoogtebalk Jan van Houtbrug

18

Vanmorgen is, net als gisteren, een te hoog voertuig tegen de dwarsligger gereden die de Jan van Houtbrug afsluit voor zwaar verkeer. Ook nu bleef de bestuurder ongedeerd. Wel raakte een fietser ernstig gewond. Delen van een lantaarnpaal, die omver werd getrokken door de balk, kwamen op het slachtoffer neer. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Door de afsluiting van de Jan van Houtbrug werd al het verkeer in de spits de Zoeterwoudsesingel opgestuurd. Dat zorgde daar voor de nodige vertraging omdat het vastliep bij het kruispunt met de Hoge Rijndijk.

De Jan van Houtbrug is sinds vrijdagavond afgesloten voor zwaar verkeer. Voertuigen die meer wegen dan vijf ton mogen er voorlopig niet overheen. Dat geldt ook voor voertuigen die hoger zijn dan 2.60 meter. Reden: de staat van de brug is dermate slecht dat er instortingsgevaar dreigt als hij te zwaar wordt belast.

Delen

18 reacties

 1. Petra Snik-Wolters

  Gewoon verschikkelijk dom van die bestuurder, je moet minste weten hoe hoog je auto is en het is ook duidelijk dat die balken er hangen……dus eigen schuld, dikke bult!!!!@

  • Wat een domme opmerking, Petra Snik-Wolters. De dikste bult heeft de fietsster die daar op dat moment fietste, die de balk op haar hoofd kreeg, en die daardoor naar het ziekenhuis afgevoerd moest worden. Had die hier dan ook schuld aan?.

 2. Angelique Regoor

  Misschien hadden de speciaal hiervoor afgestemde werklui iets beter hun werk moeten doen. Opletten ipv in de rondte kijken of in hun auto hangen. Ga werken voor je geld

  • Die balken hangen te LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaa,
   een lang persoon 2,10 meter op een verhoog de fiets stoot zijn Hoofd.
   Drieklaas oren is de naam! voor de uitvoerders.

 3. ze ligt in het ziekenhuis schouder gebroken, 2 ribben, sleutelbeen.
  Een scheur in haar schedel en in halsslagader een scheurtje!
  Dat is zeer ernstig.

  • Piet Pekelharing op

   Gelukkig is zij nog wel bij kennis en kon zij u toestemming geven haar hele medische dossier op het internet te kwakken, toch?

  • Hoi Marja, ten eerste een beetje raar dat je dit op internet zet ivm. privacy van de persoon. En ten tweede klopt het bericht wat je hebt geplaatst niet helemaal.

 4. Ze moeten die balk ook per direct weghalen. De gedachte dat voertuigen die hoger zijn dan 2.60 m ook zwaarder zijn dan de 5 ton wat is toegestaan is belachelijk. En al zou er stiekem een te zware vrachtwagen over heen rijden, die brug stort echt niet gelijk in hoor. Voor de veiligheid is het beter om de hoogte beperking weg te halen. De boa’s van de gemeente kunnen ook controleren of er vrachtwagens zijn die het verbod negeren.

 5. Boa’s van de gemeente? Dat wist ik nog niet. Die leven toch in het Amazone gebied en eten daar inboorlingen en gepekelde haringen op. Wel weet ik van een slangenkuil maar dan zonder boa’s aan de Breemee.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline