Mogelijk meer dansgelegenheden in Leiden

1

De gemeenteraad heeft een motie aangenomen voor meer dansgelegenheden in de Leidse horeca. De motie werd ingediend door GroenLinks-raadslid Ashley North, die deze opstelde met GroenLinks-duoraadslid Alex Friso. Zij vinden dat er een gebrek is aan zalen waar tot ’s morgens vroeg gedanst kan worden.


GroenLinks-duoraadslid Alex Friso was te gast in Nieuws071 op Sleutelstad FM en sprak met Melle Tuik over het gebrek aan dansgelegenheden dat hij ziet in Leiden.

In de horecavisie (een beleidsstuk waarin onder andere besloten staat welke horeca zich waar mag vestigen) zoals deze er nu ligt, staat dat nieuwe dansgelegenheden zich alléén in het stationsgebied mogen vestigen. North en Friso willen dat er per aanvraag gekeken gaat worden of een locatie geschikt is, in plaats van op voorhand te bepalen waar dansgelegenheden zich mogen vestigen.

“Toen we hoorden dat we de horecavisie in de raad gingen bespreken, zijn Ashley North (GroenLinks-raadslid) en ik op onderzoek uitgegaan, op kroegentocht”, aldus Alex Friso. “We praatten daar met bezoekers en ons vermoeden werd bevestigd; We hoorden vaak dat er wel leuke kroegen in de stad zijn, maar dat het schort aan échte dansgelegenheden. Daarvoor moet je al gauw uitwijken naar Rotterdam of Amsterdam.”

Delen

1 reactie

  1. Goeie actie van GL. Het kroegleven in Leiden kent vele schakeringen, maar dansgelegenheden to ‘dance-the-night-away’ zijn een zeldzaamheid.
    Ik krijg alweer heimwee naar het LVC, of, nog wat jaartjes langer geleden, het oorspronkelijke ‘Hotel de Ville’.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline