Bestelbus botst op verkeersbalk: Jan van Houtbrug nu écht dicht

15

Een bestelbusje is zojuist tegen de dwarsligger op de Jan van Houtbrug aangereden. Daardoor is de brug, die sinds vrijdag al was afgesloten voor bus- en vrachtverkeer, nu even helemaal afgesloten. De bestuurder kwam overigens met de schrik vrij.

Update:

brug afgeslotenNadat de brug voor korte tijd helemaal werd afgesloten doordat een bestelbusje in botsing kwam met een dwarsligger op de brug, is deze even later weer geopend voor verkeer. De dwarsligger waar het busje tegenaan is gereden is verwijderd.

 

(Foto’s: Chris de Waard).

Delen

15 reacties

 1. Marcel Boeré

  Vind het ook vrij amateuristisch en gevaarlijk, normaal heb je of afstand een hoge balk met bewegende delen die eventueel een alarm of stoplicht triggeren..

 2. Toch verbazingwekkend hoe vakkundig de gemeente Leiden dit soort klussen telkens opnieuw episch weet te verprutsen. Wat een onprofessioneel paniekvoetbal.

  Het vraagt toch niet meer brainpower dan lagere school om te snappen dat je plotseling nieuwe obstakels boven de weg helder moet aankondigen? O nee, dat lukt natuurlijk niet meer, die vallen niet op in de jungle van verkeersborden, reclameborden, niet opgeruimd vuilnis, weggesleten belijning en mislukte straatinrichting.

 3. Hele peleton aan verkeersregelaars waren net aan het lunchen of kwam er toch stiekem een lekker wijf voorbij??

 4. waarom is die doorrijhoogte zo enorm laag , 2.60? bus en vrachtverkeer is hoger als 3,30 …

  • Piet Pekelharing op

   Die balken hangen nu juist zo laag om te voorkomen dat vrachtauto’s de brug oprijden.

 5. Er staan toch verkeer regelaars die kunnen beter naar huis gaan want die Letten toch niet op of zaten ze in de auto koffie te drinken en te whatssapp ook belangrijk hoor

 6. Wat een zooitje in Leiden, het wordt er steeds erger. Versleten asfalt, waar de kiezels je om de oren vliegen. Straten waar je, zelfs al rij je stapvoets, helemaal door elkaar geschud wordt, zo slecht is de bestrating. Overal rotzooi op straat, plantsoenen. En de gemeenteraad en B&W? Die slapen en dromen alleen nog maar van MEGA GROTE PROJECTEN.

 7. Vanmorgen stond de brug weer vol met een ambulance en politie auto’s. Het leek er op, dat de balk er opnieuw (gisteravond is er een nieuwe geplaatst) was af gereden en dat deze op een fietser/voetganger terecht is gekomen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline