VVD wil frequentere controle Leidse bruggen

8

De VVD Leiden wil dat de gemeente de staat waarin de bruggen in Leiden verkeren, vaker gaat controleren. Aanleiding in het plotseling afsluiten van de Jan van Houtbrug voor zwaar verkeer. Omdat er instortingsgevaar dreigt mogen bussen en vrachtwagens sinds vrijdagavond niet meer over de brug. Met borden en verkeersregelaars wordt het verkeer omgeleid.

Bruggen in Leiden worden elke twee jaar visueel geïnspecteerd. “Te weinig,” zo concludeert VVD-raadslid Dorien Verbree is er nu vragen over stelt aan het college van burgemeester en wethouders. “De Jan van Houtbrug is de enige en zeer belangrijke verbinding tussen de Lammenschansweg en de Korevaarstraat,” aldus Verbree die wil dat de gemeente extra routes openstelt om verkeersinfarcten te voorkomen: “Bijvoorbeeld bruggen en wegen die normaal niet opengesteld zijn voor verkeer. Straten met eenrichtingsverkeer zouden wat haar betreft ook tijdelijk aan weerszijden moeten worden opengesteld.” De VVD wil op die manier ook zeker stellen  dat aanrijtijden van alarmverkeer niet oplopen.

Over de Jan van Houtbrug zelf heeft de VVD ook de nodige vragen. Bijvoorbeeld wanneer die voor de laatste keer is geïnspecteerd en of er toen problemen zijn aangetroffen die kennelijk niet zijn verholpen.

Delen

8 reacties

  1. Typisch VVD geraaskal, mevr. “blijdatikrij op de Rijnlandroute” Verbreemee vergeet klaarblijkelijk hoeveel geld deze gemeente bezuinigd heeft op onderhoud van wegen en bruggen. Net als op zorg, openbaar vervoer, wijken en cultuur. Subsidiehaters. Maar haar centrumverslaafde wet en zijn Bouwend NL vriendjes kunnen nog even ons Leiden volplempen voor de leegstand. Leiden is een mooie stad, jammer dat er zo’n neoliberale stadsbestuur zit =((

  2. Ach dit is een bekend VVD geluid en hebben we ook al gehoord toen de brug over de Haagsche schouw plotseling dicht moest. En daarna niets meer, geen extra geld voor controle en onderhoud van de gemeentelijke burgen neen de VVD was voor nog meer bezuinigingen op deze zaken. Ik ben bang dat dit niet de enige brug is die aan onderhoud toe is. Ik noem de Rijnzichtbrug en de Churchillbrug maar er zijn er waarschijnlijk meer die bijna bezwijken of te veel slijten onder de huidige verkeersstromen.

  3. Misschien gebruikt mevr. Rijnlandroute Verbreemee dit als argument om ook de brug Tromplaan – Vijfmeilaan weer open te laten gooien. Nu alleen voor de buslijn 3. Vrij baan voor de fossiele blij-dat-ik-rij verslaving. Leve de VVD!

  4. Typisch VVD-opportunisme en kenmerkend voor de hypocrisie van deze belangenbehartigers van Bouwend Nederland, Asfaltjunks B.V., Stichting “Blij dat ik 130 km/h rij” e.a. De VVD is de grootste en fanatiekste pleitbezorger van steeds weer nieuwe grote Leidse bouwprojecten op kosten van de gemeenschap en ten koste van de financiële middelen voor onder meer goed onderhoud van wat er al is. Rot a.u.b. op met die corrupte neoliberale bende en ga iets nuttigs doen!

  5. En vergeet niet die corrupte VVD mesthopen bij de Ministeries J&V en I&M. De rechtsstaat wordt daar elke seconde verkracht voor het belang van de VVD elite. De democratie in dit land, in deze provincie en in deze stad wordt stukje bij beetje om zeep geholpen door neoliberale uitzuigers.

  6. Top Kees, of het weer helemaal goed wordt in dit versplinterde politieke landschap weet ik niet, maar die corrupte neoliberalen moeten zsm aan de kant!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline