Winnaars Leidse Sportprijzen: Worthy de Jong, Nicole Beukers, Koen Plasmeijer, ZVL BAM 1 Dames, Lucinde Wiersema, Jan de Knegt

Zojuist zijn in de Aalmarktzaal de Leidse Sportprijzen 2015 uitgereikt. Tijdens de feestelijke avond zijn er prijzen uitgedeeld voor sportman, sportvrouw, coach, sportploeg en beste aangepaste sporter. Ook werd er een oeuvreprijs uitgedeeld. De Leidse Jeugdkampioenen werden vanmiddag al gehuldigd.

Rolf Marselis en Chris de Waard maakten na de uitreiking een rondje langs de jury en de winnaars. Het laatste gesprek, over de prijs voor de beste sporter met een beperking, met winnares Lucinde Wiersema van Leiden Atletiek is gevoerd met behulp van een doventolk.

Ieder jaar organiseert de Leidse Sportfederatie samen met gemeente Leiden de Leidse Sportprijzen. De winnaars van de Leidse Sportprijzen 2015 zijn:

Beste Sportman: Worthy de Jong (ZZ Leiden basketbal)

Beste Sportvrouw: Nicole Beukers (Koninklijke Studenten Roeivereeniging Njord)

Beste Coach: Koen Plasmeijer (ZVL Bam waterpolo)

Beste Sportploeg: ZVL BAM 1 Dames – Waterpolo

Beste Aangepaste sporter: Lucinde Wiersema (Leiden atletiek)

Oeuvreprijs: Jan de Knegt (Gymsport Leiden – Jahn)

Aanmoedigingsprijzen
Jeugd jongens (De Zijl, waterpolo)

Tiis van der Werf (Scylla, Tafeltennis)

Gert-Jan van Doorn (Die Leythe, roeien)

Karolien Florijn (Die Leythe, roeien)

Fleur van de Put (Leiden Atletiek, discus werpen)

 

Jeugdkampioenen
’s Middags werden alle Jeugdkampioenen uit Leiden al gehuldigd. De Jeugdkampioenen zijn allemaal nationaal kampioen geworden of hebben eremetaal behaald op een EK of WK. De 87 kinderen tot 18 jaar werden uitgebreid in het zonnetje gezet.

Donderdag blikte Rolf Eijgenraam al even vooruit met LSF-voorzitter Rolf Marselis.

sportroosVanmiddag werden de jeugdprijzen uitgereikt door wethouder Roos van Gelderen. Vanavond nam wethouder Marleen Damen de honneurs waar voor sportwethouder Frank de Wit die wegens familieomstandigheden in het buitenland verblijft. (Foto: Leidse sportfederatie).

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline