“Geen zorgelijke situatie vluchtelingenopvang Wassenaarseweg”

Er is geen sprake van een zorgelijke situatie in het opvangcentrum voor vluchtelingen aan de Wassenaarseweg. Dat maakt burgemeester Lenferink kenbaar in een brief die hij zonet heeft uitgestuurd. In 2015 zijn, sinds het adres op 30 oktober als opvangcentrum in gebruik is genomen, in totaal 14 incidenten gemeld. Lenferink vindt dat de gemeente, politie en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) adequaat hebben gereageerd op elk incident.

Chris de Waard vroeg burgemeester Lenferink naar de meldingen bij de noodopvang aan de Wassenaarseweg.

Burgemeester Lenferink vindt verder het aantal van 14 incidenten meevallen, rekening houdend met het dicht opeen leven van veel mensen die veel hebben meegemaakt en met verschillende culturele achtergronden. Bovendien spreekt niet iedereen dezelfde taal. Van de 14 incidenten waren er vier van een ernstige aard: twee vechtpartijen, een melding van een mogelijke poging tot zelfdoding en melding over een drugsdealer.

Naast de 14 meldingen zijn ook signalen opgevangen van mogelijke prostitutie en drugsgebruik. Dit heeft de volle aandacht van gemeente en politie, aldus Lenferink. Verder wordt gekeken naar maatregelen de veiligheid te verbeteren, bijvoorbeeld via een periodiek spreekuur door de wijkagent op de opvanglocatie.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline