Wijkaanpak Tuinstadwijk afgerond met oplevering nieuwbouwwoningen

Vanmiddag werd er een klein feestje gevierd in Tuinstadwijk. Bij Speeltuinvereniging Zuiderkwartier werden uit een enorme champagnefles ballonnen opgelaten om het feit dat de nieuwbouw in de wijk is afgerond luister bij te zetten. De oplevering van de 40 nieuwe appartementen en 44 eengezinswoningen is het sluitstuk van een jarenlang proces waarbij woningcorporatie De Sleutels 320 woningen heeft opgeknapt en verbeterd en 119 woningen sloopte om ze te vervangen door de nieuwbouwwoningen.

Chris de Waard ging kijken bij het opleveringsfeestje en sprak achtereenvolgens met Gerda van den berg van De Sleutels, wethouder bouwen Paul Laudy, Ton Kamman van de bewonerscommissie, Greet Marquenie die inmiddels is verhuisd naar een nieuwbouwappartement en tenslotte met architect Pelle Poiesz.

Een hele serie betrokkenen waaronder nieuwe bewoners en omwonenden vierden de mijlpaal vandaag samen met bouwwethouder Laudy, die sinds enkele maanden zelf ook in de wijk woont, directeur Gerda van den Berg van de Sleutels, de bewonerscommissie en architect Pelle Poiesz van HP Architecten uit Rotterdam dat de nieuwe woningen heeft ontworpen.

Met een paar flinke rukken aan de touwen kwamen de ballonnen uit de enorme Champagnefles.

De afgelopen weken zijn de meeste nieuwbouwwoningen door hun nieuwe bewoners betrokken. Veelal mensen die eerder ook al in de wijk wonen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline