VVD en GroenLinks tegen T. rex trektocht

4

Naturalis wil de Leidse T.rex op wereldreis sturen zolang de nieuwbouw van het museum niet klaar is. Het skelet van de Leidse T.rex komt in september aan in de Sleutelstad, maar de definitieve plek in het museum is dan nog niet klaar. Daarom is Naturalis van plan om met het prehistorische beest op reis te gaan. Het skelet zou in andere musea tijdelijk kunnen worden tentoongesteld. Doordat de Leidse T.rex daardoor bekender wordt in de wereld hoopt Naturalis daar ook profijt van te hebben bij het werven van fondsen.

Chris de Waard in gesprek met VVD-raadslid Maurice Hoogeveen over de vakantieplannen van onze Leidse T.rex.

Niet iedereen is blij met de reisplannen van het miljoenen kostende geraamte. De VVD en GroenLinks in Leiden willen dat de T.rex in Leiden blijft. Het geld is tenslotte voor een groot deel ook door de Leidenaren bij elkaar gebracht. Via een flinke bijdrage van de gemeente en met bijvoorbeeld de actie ‘tientje voor T.rex’.

vvdrex“Het geld voor de T. Rex is bij elkaar gesprokkeld om hem naar Leiden te halen. Naar Leiden dus. Niet om de T. Rex na negen maanden verblijf in de stad onnodig te laten backpacken naar een Chinees museum of te laten genieten van een wellness in een Frans natuurpark,’ aldus VVD-raadslid Maurice Hoogeveen die hoopt dat het college van b en w het daarmee eens is en Naturalis vraagt om af te zien van de plannen.

Dat laatste lijkt er niet op. Wethouder Strijk antwoordde vanavond op vragen van de VVD en GroenLinks dat hij zijn uiterste best zal doen om ervoor te zorgen dat de T.rex trip zoveel mogelijk promotie voor Leiden op gaat leveren.

Delen

4 reacties

  1. Ton van Raan op

    Nu al een jaar lang geeft de elektronische info van de bushalte bij het Stadhuis aan dat je naar ‘Leiden’ kunt reizen, terwijl je dus al in het hart van deze stad bent. Regelmatig wekt deze enorme slordigheid en desinteresse verwarring en verbazing bij bezoekers. Robert Strijk is van dit geknoei op de hoogte, maar er verbetert niets. Leiden kan zich nog steeds niet echt goed promoten, dus laat die T-rex maar hier.

  2. De echte T Rex in deze stad is VVD66. Het gaat niet om T Rex voor de Leidenaren, maar voor T Rex voor de neoliberale geldmachines.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline