Wethouder Robert Strijk overhandigt nieuwe fiets aan flinke fietser

Robert Strijk, wethouder van bereikbaarheid, maakte gistermiddag de prijswinnaars van de Facebookcampagne ‘Win een flinke fiets’ bekend. De eerste prijs ging naar het Wouter en Mathilde de Bonte, beter bekend als het ‘Bakfietsbruidspaar’. De nieuwe fiets werd beschikbaar gesteld door fietsenwinkel Huisman.


Maaike Lek was aanwezig bij de uitreiking van de Flink Fietsen actie en sprak met Robert Strijk, wethouder van bereikbaarheid, Wouter en Mathilde de Bonte, winnaars van de eerste prijs, en Jitske en Felice Bessem winnaars van de tweede prijs.

Met de campagne Flink Fietsen wil de gemeente Leiden iedereen stimuleren om nog vaker op de fiets te stappen. Op de Facebookpagina van Flink Fietsen kon iedereen de afgelopen maanden een foto van zichzelf als flinke fietser plaatsen en daarbij een tekstje schrijven met de reden waarom men zichzelf een flinke fietser vindt. Vervolgens werd er gestemd. De twee finalisten wisten uiteindelijk meer dan 1700 stemmen te verzamelen.

Meer fietsen
Voordat wethouder Robert Strijk de prijs overhandigde vertelde hij over hoe fijn fietsen in Leiden in en dat het ook het beste vervoersmiddel is in het centrum van Leiden. Om meer Leidenaren flink te laten fietsen in de gemeente druk bezig met nieuwe projecten. “We gaan in de komende jaren heel veel nieuwe fietspaden aanleggen naar het centrum. Mooie recreatieve routes, snelfietsroutes en we gaan nieuwe fietsenstallingen maken” aldus Robert Strijk,

Flinke bakfiets
Het Bakfietsbruidspaar won de eerste prijs met een totaal van 884 stemmen. “De foto is gemaakt op onze bruiloft in juni op een authentieke bakfiets. Toen we de Flink Fietsen campagne zagen dachten we ‘deze foto moeten we insturen’”, vertelt Mathilde de Bonte. Het bruidspaar maakte de keuze om op te fiets naar hun bruiloft te gaan aangezien geen van beide veel met auto’s had en ze wilde iets bijzonders. Het stel ging vrolijk op de foto met de nieuwe fiets maar na een testrit kwam Mathilde er achter dat de zwarte fiets net iets te groot was en koos voor een kleiner blauw model.

Fiets Familie
Het flinke fietsen zit bij de familie Bessem duidelijk in het bloed. Op de foto die Jitske instuurde is de jongste dochter te zien tijdens haar reis naar Noordwijkerhout, waar Felice naar school gaat. Toen de moeder van twee van haar buurvrouw hoorde dat er een winactie was voor een fiets stuurde ze meteen de foto in. Na intensief promoten, behaalde de familie Bessem helaas de tweede plaats. Van de gewonnen waardebon koos Felice bloemenkransen en een kettingslot. “Ik heb een kettingslot gekozen want mama’s fiets is gestolen dat wil ik voorkomen”, vertelt de jongste dochter Felice.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline