Laatste melkveehouder van Leiden: “RijnlandRoute kan einde bedrijf betekenen”

5

Het definitieve doorgaan van de RijnlandRoute heeft gemengde reacties opgeleverd. Iemand die zeer direct te maken heeft met deze route is Wilbert van der Post, eigenaar van de laatste melkveehouderij van Leiden, de Elza Hoeve. De aanleg van de route zal de helft van zijn land opslokken. Van der Post vreest dat als hij geen extra grond compensatie krijgt hij zijn bedrijf kan opdoeken.

Wilbert van der Post over de gevolgen van het definitief doorgaan van de RijnlandRoute voor zijn melkveehouderij.

Van der Post zag het besluit aankomen, maar voelde zich niet serieus genomen in zijn bezwaarschrift. “Ik vond mezelf niet voor volwaardig aangezien tijdens de zitting, omdat er niet goed geluisterd is naar mijn betoog. In het besluit worden dingen gezegd die niet kloppen. Ik heb bijvoorbeeld niet genoeg aan de vijftien hectare die voldoende ruimte zou bieden voor mijn koeien.”


Aan compensatie in de vorm van geld heeft Van der Post weinig, zegt hij. “Als ik geld gecompenseerd krijg maar daar geen land voor terug kan kopen houdt het na een paar jaar op. Ik wil mijn koeien weidegang kunnen bieden en dat gaat niet lukken op deze manier.”

“De provincie is nog bezig met het kijken naar vervangende grond in de buurt. Ik hoop dat dat gaat lukken, maar met deze uitspraak kunnen ze het afdoen met een geldbedrag. Voor mij is het nu blijven ademen en doorgaan en hopen dat er vervangende grond gerealiseerd kan worden.”

Delen

5 reacties

  1. Clémens Koets op

    Grondcompensatie schrijft men als één woord. Zeker van een journalist verwacht ik meer

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline