Vluchtelingen krijgen fietsen van Rotary Club Leiden

15

De Rotary Club Leiden heeft vrijdag vijftien fietsen aangeboden aan de vluchtelingen in de noodopvang aan de Wassenaarseweg. In totaal zullen zestig gebruikte en opgeknapte fietsen worden geschonken. De eerste fietsen zijn bestemd voor de schoolgaande kinderen onder de vluchtelingen.

De fietsen zijn geschonken in het kader van de lustrumactie “Zestig leden – zestig fietsen”. Deze actie is onderdeel van de viering van het 90-jarig bestaan van de Rotary Club Leiden. De fietsen die door de clubleden zijn ingezameld worden gratis opgeknapt door het Kringloopbedrijf Het Warenhuis. De materiaalkosten zijn voor rekening van de leden van de Rotary Club.

 

Delen

15 reacties

 1. ik loop al jaren in de bijstand omdat ik te oud ben om werk te kunnen krijgen ,zij krijgen alles en ik moet zelf een fiets betalen ,met andere woorden vluchtelingen krijgen alles voor niks ,ik kan amper rond komen
  wie betaald voor mij een fiets

  • Gerard van der Veer op

   Deel 2. De noodopvang krijgt door het Warenhuis opgeknapte tweedehandsfietsen. De eersten gaan naar kinderen die basisonderwijs krijgen (een kinderrecht/mensenrecht). Zo een fiets is in beginsel ook voor mensen in de bijstand te betalen, wanneer ze er. Luxe kun je de fietsen nauwelijks noemen.
   *
   Waarom klaag en schop je naar beneden? Er zijn zovele andere mogelijkheden. Wie laat leeftijdsdiscriminatie van ouderen op de arbeidsmarkt maar voortbestaan?! Wie houdt die WWB-uitkering zo laag?! Of wat je ook maar wilt. Maar nee, de Buitenlanders Worden Voorgetrokken Boven Arme Autochtone Ik…
   *
   Zo goedkoop, zo toewerken naar de zondebok, bron van al het kwaad, die ook met hulp van minder bedeelden als jij de stad wordt uitgedreven – waarna alles goed wordt, maar niet heus.

 2. Gerard van der Veer op

  Beste Johannes,
  *
  Goed dat je je achternaam niet vermeldt, want leeftijd als excuus opvoeren om niet je best te blijven doen, kan reden voor een strafkorting op je uitkering zijn.
  *
  Zij, de ‘vluchtelingen’, krijgen zo goed als niets. Het gaat om mensen in de noodopvang, die nog maar moeten afwachten of ze een verblijfstatus krijgen. Je geklaag is ongeïnformeerd en gemakzuchtig, van het niveau “Geef mij maar de gevangenis, een hotel op kosten van de belastingbetaler” of “Dat werkschuw tuig in de bijstand, hangt om 10 uur ’s ochtend met een potje bier voor de tv, terwijl ik me het schompes werk”.

 3. een leids burger op

  Johannes en andere mensen in de bijstand kunnen via het minimabeleid de kosten van aanschaf van een fiets vergoed krijgen.(tot 210 euro per persoon per jaar.)
  —-
  Toch blijft het wel opvallend dat de fietsen specifiek alleen maar voor de (kinderen van de) vluchtelingen in de noodopvang bedoeld zijn. Ja,ja, die “arme” pappa asielzoeker kan wel duizenden euro’s betalen voor de overtocht naar Europa maar een fiets voor de kinderen kan er (nu) niet meer af….

  Maar goed, mocht de asielaanvraag of verblijfstatus worden afgewezen dan hebben ze in elk geval een vervoersmiddel om zo snel mogelijk weer weg te gaan. 🙂

 4. Vluchtelingen die hier onderdak vinden moeten drie dingen heel snel leren: fietsen, zwemmen en de taal. Anders gezegd: voortbewegen, hoofd boven water houden en communiceren. Niks mis mee om ze daarmee een handje te helpen.

 5. Het zou jullie sieren als jullie zich eens zouden inzetten voor arme Leidenaars die geen fiets kunnen kopen. Maar daar “scoren” jullie niet mee!! Dus wel fietsen voor gelukszoekers, die nog nooit één cent hebben betaald in Nederland, maar arme Leidenaars worden vergeten. Dus een beetje gewild populair doen!!! Belachelijk, Rotary. Denk eens aan arme Leidenaars. Maar ja, gelukszoekers zijn belangrijker dan Nederlanders!!!!

  • Piet Pekelharing op

   Het staat u volledig vrij zich zelf in te zetten voor de behoeftige Leidenaren. Maar nu zal het vast en zeker oorverdovend stil worden.

  • Gerard van der Veer op

   Het zou u sieren eens na te denken. Uw betoog is gebaseerd op nogal wat veronderstellingen:
   *
   (1) Recht op hulp is gevolg van een deal: eerst betaal je belastingen, dan krijg je wat terug. Hoeveel men moet inbrengen, vertelt u niet, net zomin als hoe lang men ontvangen mag. Misschien heeft menig arme Leidenaar inmiddels meer ontvangen dan kersverse asielzoekers. Over grenzen aan de hulp aan (eeuwig) arme Leidenaars hoor ik u niet.
   *
   (2) De Rotary Club zet zich nimmer in voor arme Leidenaars (3) De Rotary Club kiest alleen sexy goede doelen. In dit geval een twijfelachtige aanname: gezien het maatschappelijk klimaat, waarvan uw reactie een expressie is, loopt de Rotary Club risico op een negatieve pers.
   Al met al een gevalletje pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet; gewild populistisch klagen dat men alle dagen op sociale media en in de reactieruimte onder on line-krantenberichten lezen kan.

 6. nou taal, zwemmen en fietsen hoeven ze niet te leren, want dat betekend dat ze blijven. We moeten ze duidelijk maken dat als je leven na de oorlog niet in gevaar is of je geen respect hebt voor de nederlandse cultuur (vrouwen, homo’s en dieren) dan mag je per direct terug naar eigen land.

  • Piet Pekelharing op

   Nee, vluchtelingen kunnen best wel een paar weken wachten op hun cursus Nederlands. Lessen in de Nederlandse taal zijn beter besteed aan autochtone bewoners die een voltooid deelwoord gebruiken waar de tegenwoordige tijd gehanteerd dient te worden en bovendien het vertikken hoofdletters te gebruiken.

 7. Een Leids burger op

  Toch hebben Johannes en Koos Henzen, mijns inziens, best een punt hoor.
  Weliswaar is het nu mogelijk via de declaratieregeling voor minima om nu weer een fiets vergoed te krijgen, maar daarvoor zijn ook jaren geweest waarin dat niet mogelijk was. Mij is in ieder geval niet bekend dat de Rotary-club of een andere club toen gratis fietsen verstrekt heeft aan Leidse minima…….
  —–
  Maar als de vluchtelingen|asielzoekers bereid zijn zich aan te passen aan de Nederlandse normen en waarden(helaas niet vanzelfsprekend hoor…) heb ik er geen bezwaar tegen dat ook zij een fiets krijgen.

 8. De Leidse Rotary zet zich al jaren (90 jaar) in voor goede doelen en sociale projecten in en om Leiden. En met enige regelmatig zetten ze zich in voor de Leidse minima. En nu delen ze ouwe fietsen uit aan kinderen. En toevallig haalt dat de krant. Meestal slaan ze zich niet op de borst als ze geld of goederen doneren. Nu vanwege het aankomend lustrum is het wel nieuws.

 9. Zolang de meeste nederlanders oneerlijk worden behandelt, blijf je verzet houden. Waar blijft het extra geld voor ouderenzorg, voedselbanken ect. Nee we gaan geld pompen aan economische vluchtelingen die 7 veilige landen passeren. Saoedi Arabië 0 , qatar 0 VAE 0 !!! OPVANG IN EIGEN REGIO!!!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline