Quantumverstrengeling, Levensverzekeringen, de master Farmacie en het Wetenschapsnieuws

SCIENCE 071 logo (1)

Vandaag sprak onze presentator Bob de Brabandere onder andere met Carlo Beenakker, Natuurkundige en quantumonderzoeker aan de Universiteit Leiden. Hij legde ons alles uit over dit merkwaardige fenomeen. “De natuur is gekker dan je eigenlijk kunt bedenken.” Op 20 januari vindt het symposium ‘wat is het belang van kwantumverstrengeling’ plaats. Dit symposium, waar ook Beenakker spreekt, gaat verder dan alleen ‘het ongelijk van Einstein’.

 

Het is nog niet helemaal zeker, maar naar verwachting start de Universiteit Leiden per september 2016 de nieuwe master Farmacie. De master is een samenwerking tussen het LUMC en de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Vorige week woensdag tekenden de decanen hiervoor een overeenkomst. Opleidingsdirecteur Mieke Mulder vertelde ons hier meer over. 

 

Redacteur Lieuwe van Slooten sprak met Erik Bähre over zijn onderzoek naar levensverzekeringen. Aanleiding was de European Research Council, een Europese organisatie ter bevordering van wetenschappelijk onderzoek, die aan vijf Leidse onderzoekers een beurs toekende. Met deze beurs van maximaal twee miljoen euro kunnen zij hun wetenschappelijk onderzoek voortzetten en uitbreiden.

 

Natuurlijk was er ook nog het wetenschapsnieuws. Redactrice Lotte Koppenrade vertelde over een pre-historisch voorspel van dinosaurussen, allergie door neanderthalergen en over hoe stemgeluid emoties beïnvloed.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline