Extreem-rechts verzet tegen komst vluchtelingen Leiderdorp

19

De extreem-rechtse organisatie Identitair Verzet protesteert tegen de mogelijke opvang van honderden vluchtelingen in het oude ROC-gebouw aan de Leidsedreef in Leiderdorp. Het protest is een reactie op het nieuws dat er mogelijk asielzoekers worden opgevangen in het gebouw. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) diende een voorstel in bij de gemeente Leiderdorp, de gemeente staat daar positief tegenover. Er kunnen 320 asielzoekers opgevangen worden in het pand.

Vrij nemen
“Een aantal jonge activisten nam meteen vrij om een spandoek op te hangen en te flyeren in de buurt”, schrijft de extreem-rechtse organisatie op Facebook. Twee jonge activisten van het Identitair Verzet hingen spandoeken aan het hek voor het oude ROC-gebouw. ‘Opvang in eigen regio’ en ‘hier geen bed, bad en brood’, zijn twee leuzen die sinds vanmiddag bij het gebouw te lezen zijn.

Besluit
De gemeenteraad besluit in een extra raadsvergadering op 25 januari of de opvang er komt. De opvang van asielzoekers zou een half jaar duren. Die periode kan met nog eens een half jaar worden verlengd. Inwoners van Leiderdorp kunnen vandaag al een brief op de deurmat verwachten met meer informatie over de opvang.

Vandaag kwam naar buiten dat er vergevorderde plannen zijn om het oude ROC in Leiderdorp om te bouwen tot azc.Een…

Geplaatst door Identitair Verzet Leiden op dinsdag 12 januari 2016

Delen

19 reacties

 1. Maar waarom heeft I.V. bezwaren tegen specifiek dat gebouw, zolang opvang in de regio nog niet gerealiseerd is ? Leegstand is nooit goed.

 2. Een Leids burger op

  De syriërs die Saoedi-arabië wel heeft toegelaten schijnen geen vluchtelingen te zijn maar hoog opgeleide syrische arbeidsmigranten.
  http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2064489-waarom-nemen-rijke-golfstaten-amper-vluchtelingen-op.html?title=waarom-nemen-rijke-golfstaten-amper-vluchtelingen-op
  ———
  On-topic: volgens het LD zijn de spandoeken inmiddels door de politie weggehaald.
  en “De Kooi vreest komst van junks en testosteronbommen” omdat er mogelijk ook vluchtelingen in de voormalige school “De Springplank” gehuisvest zouden kunnen worden.
  Maar dat is nog helemaal niet zeker.

 3. Nog niks geleerd van Parijs, Köln , Zweden en hoogst waarschijnlijk andere steden en landen waar de media overzwijgt. Het importeren en koloniseren van deze barbaarse cultuur is regelrecht een ramp. Ik hoop dat vele boze echte leidenaar en leiderdorper gebruik maakt van zijn demostratierecht.

 4. Als asielzoekers nu eerst eens gaan beginnen met de nederlandse cultuur te accepteren en daar aan te houden. Geloof dat de islam ook zegt dat je ieder lief moet hebben en respecteren.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24997323/__Homo

  Ben het met een leidsche burger eens opvang in de regio is veel beter of de politiek moet nu eens duidelijk gaan stellen naar de asielzoekers toe dat er geen verblijfsvergunningen komen en ook geen kinderpardon of welke andere uitweg om maar deze nieuwe groep mensen hier van onze voorzieningen te laten profiteren.
  De politiek zet hopelijk de eerste stap ten aanzien van al een andere groep die hier gebruikt van maakt.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24997237/__Uitkeringsfeest_over__.html

 5. De randstad is al overbevolkt, kkkssst wegwezen hier.
  Zolang de politiek veel in de doofpot stopt grenzen sluiten, totdat er meer inzicht komt. Wat zou er gebeuren als de dochters en kleindochters van de hoge heren worden verkracht.

 6. Waarom wordt er steeds gesproken over extreem! rechts
  deze mensen zijn helemaal niet extreem, ander zouden zij wel een bomgordel
  dragen

  • Piet Pekelharing op

   Het feit dat de oprichter van Identitair Verzet Paul Peters veroordeeld is wegens het vernielen van joodse graven en het bekladden van deze met hakenkruizen is volgens niet voldoende reden die club extreem rechts te noemen?

 7. De misleide domkopjes van de Wildersjeugd en de opgefokte mislukkelingen van de Stormafdeling hebben blijkbaar weer eens te veel vrije tijd.

 8. Identitair Verzet niet extreem!? De Führer van deze groep, Paul Peters, is anders wel eerder veroordeeld voor het bekladden van joodse grafstenen met hakenkruisen en dat soort ongein.

 9. 25 miljoen of 2,5 miljoen? Dat is nog al een verschil. Je hoeft niet extreem rechts te zijn om te twijfelen aan zo’n horde van mensen die niets te maken willen heben met onze kultuur en gewoontes. Zo’n geweldige reputatie hebben die Syriers niet. In plaats van daar te vechten voor hun vrijheid komen ze liever in onze landen terecht waar ze beter worden ontvangen en verzorgd dan onze eigen ouderen-van-dagen. Het zijn lafaards zonder vaderlandsliefde en de meesten laten hun vrouwvolk nog in de steek ook. Alsof we niet genoeg binnenlandse problemen hebben.

 10. bangvoorgemeentedusanoniem op

  LEIDERDORP gaf in nov 2015 volgens AD in 1 week tijd voor 120 vluchtelingen 115.000 teveel uit voor de rekening van leiderdorp. Niet terug te halen bij COA. Maar waarom kostte het dan per mens 178 per dag? Waar ging dat geld aan heen?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline