Walter van Peijpe nieuwe fractievoorzitter GroenLinks Leiden

10

Yvonne van Delft stopt per direct als fractievoorzitter van GroenLinks Leiden. Ze wordt opgevolgd door raadslid Walter van Peijpe. Van Delft is per 1 januari gestart als zzp-er en haar eerste klus is in Brabant. Ze wordt daar interim directeur van de omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. Ze blijft wel aan als raadslid in Leiden.

Chris de Waard was bij de nieuwjaarsreceptie van GroenLinks Leiden en sprak daar met de vertrekkende en de nieuwe fractievoorzitter.

2016-01-09 17.25.01Van Delft kwam in 2014 voor de tweede keer in de raad voor GroenLinks. De eerste keer was in 2002. Ze verliet de raad toen halverwege die raadsperiode omdat de griffier werd in de gemeente Delft. Dat was niet te combineren met het raadswerk in Leiden.

Delen

10 reacties

 1. Walter, van harte! En in navolging tot Jesse. Zet je tanden in het neoliberale bolwerk dat Leiden ruineert! Succes en onze steun heb je.

 2. Piet Pekelharing op

  Van Delft was griffier in Delft? Hoe toepasselijk. Die jongens en meisjes van Groen Links blijven ons toch steeds maar verbazen.

  Het valt overigens wel te hopen dat wij niet geconfronteerd worden met dergelijke toepasselijkheden met Walter van Peijpe. Daar wil ik graag van verschoond blijven.

 3. De opmerkingen van bovenstaande inspreker verbaast onder tot vervelends toe verbazen. Shut up!

 4. Correctie in de kleine uurtjes:
  De opmerkingen van bovenstaande inspreker verbaast onder tot vervelends toe. Welterusten!

 5. maarten kersten op

  Walter, gefeliciteerd ! De goede man op de juiste plaats. Toch ook grappig, de geslaagde maar benodigde voorkeursstemmen-actie tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in aanmerking genomen… Verder ben ik het eens met Hilbert…eh…behalve zijn gecorrigeerde en tóch weer herhaalde slaperige formulering… 🙂

 6. Jantje van Leiden: “ZZP’er met één opdracht/baan? Dat is in strijd met de wet!” < En dat, is dus onzin.

  Maar voel u vooral vrij om even de tekst van het betreffende wetsartikel te plaatsen, bij voorkeur met een link erbij.

 7. Kunnen ze dat krakers/drugs tolorende clubje niet verbieden gevaar voor de samenleving.

  • Gerard van der Veer op

   Je hebt een zwaar leven, met al die gevaren. IK wist niet dat – naast vluchtelingen en moslims en de linkse kerk – ook softdrugstolereerders ertoe behoorden. Ongetwijfeld vind je alcoholgebruik ook de pest. Logischerwijs terroriseren voetbalsupporters dan ook de paar overgebleven mensen die NIET tot de ‘gevaren voor de samenleving’ behoren.
   *
   Toch lijk je het grootste gevaar nog niet benoemd te hebben, terwijl je het wel met zoveel woorden aangeeft: die verdomde rechtsstaat. “Gewoon even een gevaar voor de samenleving verbieden” is er niet bij. Je moet overal maar ingewikkelde redenen voor geven. Ongezien schuldigen hebben allerlei rechten en beschermingen! Zo kun je niet rustig slapen in een opgeruimd Nederland.
   *
   Daar komt tramalant van.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline