Vuurwerk afsteken tijdens de jaarwisseling in Leiden

2

Donderdag is het weer oudejaarsdag. Vanaf 18.00 uur is het dan toegestaan om vuurwerk af te steken. Dat mag alleen als er geen gevaar of hinder ontstaat voor mens of dier. Daarnaast zijn er in Leiden dit jaar acht vuurwerkvrije zones waar dus helemaal geen vuurwerk afgestoken mag worden.

Onderstaande zeven grote parken zijn dit jaar vuurwerkvrij:
Polderpark Cronesteyn, Leidse Hout, Park Merenwijk, Stevenshofpark, Park Kweeklust, Park Hooghkamer, Bos van Bosman. Daarnaast geldt er ook het gebied rondom dierenasiel Stevenshage een vuurwerkverbod.

De regels op een rijtje:

– Koop vuurwerk alleen in winkels met een verkoopvergunning. Dan weet je dat het vuurwerk aan de wettelijke eisen voldoet.

– Om overlast van vuurwerk te beperken mag het alleen worden gekocht op 29, 30 en 31 december

– Afsteken van vuurwerk mag alleen van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Delen

2 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline