LUMC ontvangt 370.000 euro voor nieuw hersenonderzoek

1

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft een subsidie van 370.000 euro gekregen van de Dutch CAA Foundation voor hersenonderzoek. Met het geld gaat het LUMC onderzoek doen naar de Katwijkse ziekte (HCHWA-D).

De Katwijkse ziekte is een erfelijke ziekte waarbij eiwitten zich opstapelen in de bloedvaten in de hersenen waardoor hersenbloedingen ontstaan. De ziekte draagt de naam omdat deze oorspronkelijk in Katwijk is ontstaan. In de loop der tijd heeft de ziekte zich verspreid naar andere delen van het land en zelfs het buitenland.

Projectleiders dr. Louise van der Weerd (Radiologie, Humane Genetica) en dr. Willeke van Roon (Humane Genetica) gaan voor het onderzoek nieuwe preklinische en ‘in vitro’ modellen ontwikkelen. De modellen bieden nieuwe mogelijkheden om het ziekteproces te bestuderen en zijn erg belangrijk voor het testen van nieuwe behandelingen.

Delen

1 reactie

  1. Katwijkse ziekte ……..zondag naar de kerk, daarna thuis aan de koffie, de kroeg in en dan snel ff een van je dochters uitwonen. Incest is in Katwijk doodnormaal… .

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline