Leiden Helpt viert toch nog kerst met minima

8

Dankzij de hulp die de afgelopen dagen van alle kanten werd aangeboden heeft de stichting Leiden Helpt van Ron Flippo gisteren misschien nog wel meer mensen kunnen helpen dan zonder de brand die vorige week uitbrak bij de buren van het Leidsch Trefpunt. Door rook- en roetschade moest de complete voorraad van Leiden Helpt worden vernietigd. Kleding, speelgoed en levensmiddelen voor de circa 450 kerstpakketten verdwenen in de vuilniswagen.

Rolf Eijgenraam in gesprek met Ron Flippo over de enorme hoeveelheid hulp die de stichting kreeg na de brand bij de buren.

De dagen erna kreeg de ramp die Leiden Helpt had getroffen zoveel aandacht dat hulp van alle kanten werd aangeboden. Supermarkten leverden nieuwe inhoud voor de kerstpakketten, de Sligro en Griffioen Precious Presents schonken samen honderden dozen voor de kerstpakketten en zelf via het televisieprogramma De Kwis van Paul de Leeuw werden nog kerstpakketten aangeleverd.

Uiteindelijk kreeg Leiden Helpt de afgelopen week genoeg spullen binnen om maar liefst 700 kerstpakketten samen te stellen. “De pakketten die over zijn worden uitgedeeld aan een andere ‘vergeten groep'”, zegt Ron Flippo: “Die gaan we uitdelen aan ouderen in de Leidse regio”

Delen

8 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline