LUMC heeft meest tevreden werknemers van Nederlandse zorg

Volgens onderzoek van zakenblad InCompany heeft het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) de meest tevreden medewerkers in de zorg. Denise van de Leur, directeur Human Capital & Organisational Development van het LUMC, nam gisteren de bijbehorende trofee in ontvangst. Het is de tweede keer dat ze de prijs winnen.

InCompany onderzoekt ieder jaar welk van de 200 grootste Nederlandse werkgevers het hoogste werknemerstevredenheidscijfer heeft. De afgelopen maanden hebben 4.301 medewerkers de enquête ingevuld van het onderzoeksbureau MWM2. De inhoud van de eigen functie kreeg bij het LUMC een 7,68 en het carrièreperspectief scoorde een 7,38. In de ranglijst van alle sectoren tezamen komt het LUMC uit op het cijfer 7,3 en een 39ste plaats in de reputatiescore.

Kan beter
Dennis van de Leur is blij met de uitkomst. “Het is belangrijk voor het LUMC dat we, net als in 2013, deze prijs opnieuw in ontvangst mogen nemen”, aldus Van de Leur. Volgens hem kan het nog wel beter. “We gaan nog meer inzetten op kwaliteit van leiderschap, strategisch talent, management en organisatieontwikkeling. Uiteindelijk zijn het de LUMC-medewerkers die bepalend zijn voor onze successen op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, complexe patiëntenzorg, onderwijs, opleiding en nascholing.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline