Lezingen voor hoogopgeleide vluchtelingen in LUMC

7

De Universiteit Leiden organiseert elke week een lezing speciaal voor hoger opgeleide vluchtelingen zonder verblijfsvergunning, die in de noodopvang aan de Wassenaarseweg verblijven. De lezingen zijn iedere dinsdag om 16.00 uur in het onderwijsgebouw van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Huisarts en epidemioloog Dennis Mook-Kanamori gaf de eerste lezing, over de invloed van genen op je leven.

Volgens Mook-Kanamori waren de elf deelnemers enthousiast over de eerste lezing. Volgens de epidemioloog vonden de hoogopgeleide vluchtelingen het fijn om even met iets anders bezig te zijn en hun intellectuele capaciteiten te kunnen benutten.

Voor de komende weken staan er meer lezingen op het programma over diverse onderwerpen. De Universiteit Leiden organiseert de lezingen, omdat er volgens hen uit andere initiatieven in Nederland blijkt dat er behoefte aan is.

Delen

7 reacties

    • Gerard van der Veer op

      Nu nog even toelichten wat er zo ontzettend grappig is aan ‘een intelligente vluchteling’. Ik zie op je Facebook-profiel dat je armen vol tattoos zitten. Sommige mensen menen dan meteen álles over/van jou te weten. Net zo lijk jij te reageren op ‘vluchteling’ (ook blijkens andere foto’s op je Facebookprofiel). Verder blijk je een bijzondere passie te hebben om je tegen religie af te zetten, alsof het iets voor kinderen is. Nu nog iets waar je wárm voor loopt i.p.v. je tegen keert. Misschien motoren?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Rolf Eijgenraam

Je bent nu offline