Gemeente ontwikkelt nieuwe website

2

Het college van burgemeester en wethouders hebben besloten om akkoord te gaan met de uitgangspunten van de nieuwe website voor de gemeente Leiden. “De website gaat uit van de vraag van de bewoners, instellingen en ondernemers in de stad, maar het wordt ook de toegang tot de digitale dienstverlening”, vertelt wethouder Marleen Damen.


Chris de Waard sprak met wethouder Marleen Damen.

Om de website van de gemeente te ontwikkelen wordt er met focusgroepen onderzocht wat de mensen prettig vinden. De site zal veel lijken op die van Oegstgeest en Leiderdorp, voor de gemeentewebsite wordt gebruik gemaakt van dezelfde opbouw. “We gaan gebruik maken van alles wat ze al ontwikkeld hebben aan kennis en ervaringen om onze eigen website te bouwen”, vertelt wethouder Marleen Damen.

De vernieuwde versie van de gemeentesite lanceert in de loop van 2016. De gemeente wil eerst zeker zijn dat er geen mankementen aan de website zitten.

Delen

2 reacties

  1. Ben, voor een student gaat het meer om “de weg er heen” dan het resultaat. Neemt niet weg dat het natuurlijk fijn is.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Maaike Lek

Je bent nu offline