Leidsch Trefpunt blijft open ondanks brandschade

1

Het Leidsch Trefpunt heeft veel schade opgelopen na de brand die gisterochtend ontstond in het pand ernaast. In het gebouw van de organisatie die bezig is met een kerstactie stonden veel voedingswaren en kleding opgeslagen die nu weggegooid moeten worden. Ron Flippo van de stichting Leiden Helpt hoopt dat de actie ondanks de grote tegenslag alsnog succesvol wordt.

De schade
Door de brand is er veel roet op de kleding en etenswaren terecht gekomen. Volgens de Voedsel- en Warenautoriteit moet al het eten waar een laag roet op zit weg. Alleen voedsel in blik kan behouden blijven. Roet gaat overal makkelijk doorheen waardoor ook het eten in de kerstpakketten niet gedoneerd kan worden. Ook bijna alle kleding is onbruikbaar. De brandgeur is zo in de kleren getrokken dat wassen geen zin meer heeft.

Toekomstbeeld
Het hele gebouw wordt nu schoongemaakt en er wordt uitgezocht welke spullen nog bruikbaar zijn om weg te geven. ‘T Leidsch Trefpunt hoeft niet naar een andere locatie te verhuizen om de kerstactie door te kunnen zetten. Het kerstfeest dat zondag staat gepland gaat toch gewoon door in het eigen pand. Er komen nog steeds veel mensen extra doneren en de organisatie hoopt alsnog veel voeding en kleren weg te kunnen geven. Artiesten komen voor de gelegenheid gratis optreden wanneer mensen de kerstpakketten komen ophalen. ”Hoewel dit een grote tegenslag is voor ons gaan we toch door en geven we niet op. Er zijn veel vrijwilligers die meehelpen aan de opbouw en we hopen dat het alsnog een succesvolle kerstactie wordt. Het kerstfeest is een mooie manier om het af te sluiten”, aldus Ron Flippo.

 

 

 

Delen

1 reactie

  1. ron middelkoop op

    Blijkbaar moet je bepaald minimum hebben om voor de voedselbank in aanmerking te komen, ik heb al jaren min bijstand maar wordt steeds afgewezen zonder vermogen (?? Ik heb maar opgegeven jaar geleden
    Ik heb geen auto misschien komt het daardoor en ben tr ook al 4 jaar niet op vakantie geweest na beenbreuk tydens leiden marathon, maar ik zie ze wel eens zo nu en dan in kofferbak auto bijdrage voedselbank storten, maar dan moet je die wel hebben
    Heb tr van 2004 tot 2008 zelf ook vrywerk gedaan ruim 4 jaar en toennhoefde het niet meer en na beenbreuk 2013 kon ik hem het niet meer fysiek,

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Je bent nu offline